:

Szerző: mz

2000. április 12. 19:19

Újabb Windows CE készülék a NEC-től

A NEC talán némi életet lehel a csendesen szendergő Windows CE piacba új, MobilePro készülékével, mely notebook méretű, Windows CE rendszert futtató mobilgép. A területet eléggé "lejáratta", hogy olyan gyártók hagyták el, mint pl. az IBM.
A MobilePro nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint az eddigi modellek, mindössze 1 inch (2.54 cm) vastag és kb. 1.2 kg súlyú. Terminálként is telepíthető, azaz kiszolgáló-alapú alkalmazások is futtathatók rajta. Ára 949 USD.

A kéziszámítógépek néhány évvel ezelőtt hatalmas csinnadrattával vonultak be, úgy jellemezték őket, mint a notebookoknál ugyan kevesebb funkciót, de jóval nagyobb mobilitást, illetve hosszabb idejű használatot biztosító eszközöket. A Microsoft és a Windows CE mellett olyan gyártók sorakoztak fel, mint a Sharp, a NEC, vagy a Compaq. Idővel a lelkesedés alábbhagyott, aminek okai a Windows CE kapcsán jelentkező problémák, illetve a magas árak voltak. A felmérések szerint a Windows CE kb. a 10 százalékát tudta megszerezni a handheld, azaz a kézben tartható számítógépek piacának.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.