Szerző: mz

2000. április 12. 19:19

Újabb Windows CE készülék a NEC-től

HIRDETÉS

A NEC talán némi életet lehel a csendesen szendergő Windows CE piacba új, MobilePro készülékével, mely notebook méretű, Windows CE rendszert futtató mobilgép. A területet eléggé "lejáratta", hogy olyan gyártók hagyták el, mint pl. az IBM.
A MobilePro nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint az eddigi modellek, mindössze 1 inch (2.54 cm) vastag és kb. 1.2 kg súlyú. Terminálként is telepíthető, azaz kiszolgáló-alapú alkalmazások is futtathatók rajta. Ára 949 USD.

A kéziszámítógépek néhány évvel ezelőtt hatalmas csinnadrattával vonultak be, úgy jellemezték őket, mint a notebookoknál ugyan kevesebb funkciót, de jóval nagyobb mobilitást, illetve hosszabb idejű használatot biztosító eszközöket. A Microsoft és a Windows CE mellett olyan gyártók sorakoztak fel, mint a Sharp, a NEC, vagy a Compaq. Idővel a lelkesedés alábbhagyott, aminek okai a Windows CE kapcsán jelentkező problémák, illetve a magas árak voltak. A felmérések szerint a Windows CE kb. a 10 százalékát tudta megszerezni a handheld, azaz a kézben tartható számítógépek piacának.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 06:31

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.