Szerző: mz

2000. április 12. 19:19

Újabb Windows CE készülék a NEC-től

A NEC talán némi életet lehel a csendesen szendergő Windows CE piacba új, MobilePro készülékével, mely notebook méretű, Windows CE rendszert futtató mobilgép. A területet eléggé "lejáratta", hogy olyan gyártók hagyták el, mint pl. az IBM.
A MobilePro nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint az eddigi modellek, mindössze 1 inch (2.54 cm) vastag és kb. 1.2 kg súlyú. Terminálként is telepíthető, azaz kiszolgáló-alapú alkalmazások is futtathatók rajta. Ára 949 USD.

A kéziszámítógépek néhány évvel ezelőtt hatalmas csinnadrattával vonultak be, úgy jellemezték őket, mint a notebookoknál ugyan kevesebb funkciót, de jóval nagyobb mobilitást, illetve hosszabb idejű használatot biztosító eszközöket. A Microsoft és a Windows CE mellett olyan gyártók sorakoztak fel, mint a Sharp, a NEC, vagy a Compaq. Idővel a lelkesedés alábbhagyott, aminek okai a Windows CE kapcsán jelentkező problémák, illetve a magas árak voltak. A felmérések szerint a Windows CE kb. a 10 százalékát tudta megszerezni a handheld, azaz a kézben tartható számítógépek piacának.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról