Szerző: Kovács Attila

2000. április 12. 13:07

RedHat 6.2: trónfosztott lett?

A LinuxPlanet tesztelte a RedHat 6.2-t és nem voltak tőle elájulva. Na de lássuk mit is ír a tesztelő róla:

Igazán nincs túl sok oka annak, hogy a már meglévő RedHat használók rohanjanak és megvegyék a RH6.2-t. A legjobb esetben is csak annyit lehet erről a kiadásról modnani, hogy ez egy éppen esedékes frissítés. Bárki aki frissíteni akarja a már meglévő RedHat rendszerét egyszerűen letöltheti az Internetről a megfelelő kernel, Netscape, KDE vagy Gnome frissítéseket.
Az új Linux-használóknak a RedHat 6.2 egy visszalépés. A nyomtatott dokumentáció majdhogynem eltünt és a kevésbé használható CD-ROM-okra került. Igazából semilyen új dolgot nem adtak hozzá, ráadásul a nagyon hasznos StarOffice is eltünt.
A Mandrake 7.0 és a Corel Linux 1.0 fényében ajánlhatom-e a RedHat 6.2-t? Nem igazán. Mind a két másik disztribúció sokkal jobb dokumentációval és jobban használható kezelőfelülettel rendelkezik. Ráadásul a két másik terméket is ugyan olyan egyszerű telepíteni illetve a terméktámogatás is legalább olyan jó mint a RH esetében.
Hosszú ideig a RedHat Linux volt a Linux disztribúciók között a vezető de mára a többi disztribúció utolérte, sőt sok esetben még le is hagyta a RedHat-et. Ez nagyon jó a Linux közösség számára, viszont annál rosszabb a RedHat-nek.

Hát úgy érzem, hogy ez kemény kirtika annak a cégnek, aki a Linuxot nem ismerők számára magát a Linuxot jelenti. Ráadásul egy olyan cég, mint a RedHat, akit agyba-főbe támogtanak a nagy cégek nem képes egy tényleg vezető linux disztribúciót kihozni? Érdekes. Félreértés ne essék: ez nem azt jeletni, hogy a RedHat 6.2 nem jó, ez csak annyit jelent, hogy már nem Ő a legjobb.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.