Szerző: Kovács Attila

2000. április 12. 12:34

A Linux jövője a beágyazott rendszerekben rejlik

Április elsején a Colorado Linux-Info Quest egyik bemutatóján Jim Ready, a MontaVista Software Inc. elnöke arra célzott, hogy már sok Linux program fut beágyazott rendszereken, mint például mobiltelefonok vagy kézigépek.

A Linuxot a beágyazott rendszerek széles skáláján használják, kezdve az orvosi alkalmazásoktól a repülőgépekben használt eszközökig. "A Linux megbírkózik a legkeményebb feladatokkal is így például az Amerikai Repülési Hivatal is elfogadta." magyarázta Jim Ready "Ez még senki másnak nem sikerült."

Ráadásul mivel teljes mértékben skálázható és olcsó ezért ideális választás a beépített rendszerek gyártóinak. "Egy ilyen eszközben a szoftvernek stabilnak kell lennie. Ezeket nem lehet újraindítani illetve nem lehet állandóan azzal foglalkozni, hogy kifagyott. Az ilyen programok nagyon fontos feladatokat látnak el" nyiltakozta Jim Ready.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról