Szerző: Bőle György

2000. április 12. 11:18

Az Intel ingyenesen elérhetővé teszi biztonsági szoftverét a világ fejlesztői közössége számára

"Open Source" szemlélet az e-Business elterjedésének előmozdítása érdekében - az Intel ezzel a mottóval népszerűsíti új kezdeményezését.

Az Intel Corporation hétfőn az RSA Europe biztonsági konferencián bejelentette, hogy ingyenesen elérhetővé teszi Common Data Security Architecture, CDSA (Általános Adatbiztonsági Architektúra) biztonsági szoftverét a fejlesztők számára. Ezzel a lépéssel világszerte lehetővé válik a vállalatok számára, hogy gyorsabban és nagyobb költséghatékonysággal fejleszthessenek biztonságos szoftver termékeket.
Az Intel Common Data Security Architecture-re épülő szoftverének nyilvános forráskódú verzióját közös biztonsági architektúraként kínálja a Linux-felhasználóknak. A Windows-verzió a jövő hónapban készül el, és szintén ingyen kínálják a jelenlegi és jövőbeli 32 bites Intel-processzor platformokhoz. Az augusztusra elkészülő Linux-verzió már 64 bites változat lesz, amelyet a nagyvállalatoknak kínálnak, és a hamarosan piacra kerülő Itanium processzorokhoz optimalizálják.

[CDSA homepage] - a Windows-os verzió is itt lesz majd elérhető májusban

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról