Szerző: Vörös Péter

2000. április 12. 08:41

A VA Linux 800$ alatti PC-je, a StartX SP2

A legismertebb Linux PC gyártó új irányba nyit az eddig hagyományosnak mondható szerver piacról: a legolcsóbb gépek felé. A célpiac: Web-hely fejlesztők ill. az op rendszert már valamilyen szinten ismerők. Az olcsó PC-ket gyártó cégek az utóbbi időkben nem szerepeltek túl fényesen: az Enchilada és a Microworkz eltűntek, és még az egyébként sikeresnek mondható Emachines tőzsdei árfolyama (6$ alatt) is jelentősen a bevezetéskori ár alatt van. Egyre inkább jelentkezik a Linux-os piacon a nagy gyártók konkurenciája: már az IBM és a Dell is árul Linux-os asztali PC-ket ill. laptop-okat.
A VA StartX-ről egyelőre annyi ismert, hogy Celeron és Pentium III processzorral lesz kapható, Intel 810E chipset-es alaplapot használ, így nem lesz szükség külön videókártyára, sőt a hálózati- ill. hangkártya is az alaplapra integrált.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.