Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 26. 21:17

A Cisco egyelőre nem építi termékeibe a Rambus DRAM-ot

[EBN] A világ egyik legnagyobb hálózati berendezéseket gyártó vállalata, az amerikai Cisco Systems egyelőre nem használja termékeiben a Rambus DRAM memóriát.

[EBN] A világ egyik legnagyobb hálózati berendezéseket gyártó vállalata, az amerikai Cisco Systems egyelőre nem használja termékeiben a Rambus DRAM memóriát.

A következő generációs Cisco termékekbe a vállalat az FCRAM (fast cycle random access memory) és RLDRAM (reduced latency DRAM) típusú memóriákat építi majd be, mondta Steve Fu, a Cisco műszaki igazgatója. Az FCRAM-ot a Fujitsu és a Toshiba fejlesztette ki, a rivális RLDRAM pedig az Infineon nevéhez fűződik.

Fu elmondta, hogy bár a Rambus DRAM igen költséghatékony megoldás, "technikai okok miatt" egyelőre nem kívánják felhasználni. A Cisco képviselője nem árult el részleteket, de nyomatékosította, hogy a jövőben szó lehet a Rambus DRAM használatáról.

A hálózati eszközök gyártói jelenleg főleg SDRAM-ot, SRAM-ot vagy más hogyományos memóriatípust használnak termékeikben, de a teljesítmény növeléséhez szükséges a gyorsabb memóriák beépítése. A hálózati eszközök piacán az FCRAM, az RLDRAM, a DDR SDRAM és a Rambus DRAM versenyez egymással.

Elemzők úgy vélik, hogy a hálózati eszközök piacán jó esélyei vannak a Rambus DRAM-nak. Egyes források szerint az Intel jövőben megjelenő hálózati processzorai is Rambus DRAM illesztőt tartalmaznak majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról