Szerző: mz

2000. április 11. 22:36

Mobilosok szövetsége

AZ Ericsson, a Motorola és a Nokia közös, nyitott tervezetet szeretnének létrehozni a mobil e-business fellendítése érdekében. A kezdeményezés célja a meglévő és működő technológiák alkalmazása mobil környezetre, illetve alapjában véve egy munkaterv létrehozása a tervek végrehajtásához. A kezdeményező cégek számítanak az informatikai ipar egyéb szereplőinek részvételére is.
Az elképzelések szerint a jövőben azonosításra, fizetésre, kedvezmények igénybevételére, banki műveletek végrehajtására is használhatjuk mobil eszközeinket - és nemcsak mobiltelefonokról van szó.
Ha minden jól megy, hamarosan meg kell tanulnunk a WTLS (Wireless Transport Layer Security), WIM (Wireless Identification Module) és a vezeték nélküli Public Key technologies (PKI) kifejezéseket. A fejlesztések során nem kallódik el a Bluetooth technológia sem, mely szintén hasznosnak ígérkezik kisebb távolságok áthidalására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról