Szerző: Bőle György

2000. április 11. 18:27

Valós-idejű DV kártya Mac platformra, a Matrox és az Apple együttműködésében

HIRDETÉS

Las Vegas, 2000. április 10. - Az NAB2000 konferencián a Matrox Video Products Group és az Apple bejelentették közös fejlesztésük eredményét, az első PCI kártyát, mely lehetővé teszi a digitális video tartalom valós idejű szerkesztését a Mac platformon. Az RTMac kártya, mely a Matrox és az Apple mérnökeinek közös fejlesztése, szorosan integrálódik a Final Cut Pro szoftverhez, és az iparág történetében első alkalommal lehetőve teszi komplett valós-idejű DV szerkesztő és effektező munkaállomás kialakítását 5000 dollár alatt.
Kommentek az egyik, illetve a másik oldalról:

"Az Apple rendkívül gyors Power Mac G4 számítógépei, a FireWire technológia, valamint a díjnyertes Final Cut Pro szoftver ideális kombinációt jelent az iróasztali video-szerkesztésre," mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmenedzsmentért felelős alelnöke. "Az új Matrox RTMac kártyával kombinálva, ezek az eszközök minden idők legnagyobb teljesítményű DV szerkesztő munkaállomasát hozzák az iróasztalra."

"Rendkívül izgalmas számunkra együtt dolgozni az Apple céggel, hogy a legjobb valós-idejű DV szerkesztő megoldást hozhassuk létre," mondta Alain Legault, a Matrox termékfejlesztési alelnöke. "A Matrox nagy becsben tartja az Apple elkötelezettségét a video piac iránt, es büszke a sikeres partneri kapcsolatra."

Túl a valós-idejű DV szerkesztési szolgáltatásokon és effekteken, a nyártól rendelhető RTMac kártya lehetőve teszi egy további képernyő csatlakoztatását és független meghajtását is, a vágók munkájának megkönnyítése végett. Az új RT termékcsalád elsősorban a vállalati kommunikáció piacát célozza meg.
a címlapról

emberhiány

16

Megszűnik a Firefox Send és Notes

2020. szeptember 18. 10:32

A Mozillának a nyári leépítések után nem maradt erőforrása a szolgáltatások fenntartására.