:

Szerző: Vörös Péter

2001. október 16. 15:52

IBM-Wal-Mart: 40 millió $-os mainframe és tárolóeszköz ügylet

[Bloomberg, CNET, Reuters, Wall Street Journal] Az IBM hétfőn bejelentette, hogy jelentős ügyletet hoztak tető alá a Wal-Mart Storeszal, az USA legnagyobb kiskereskedelmi láncával. A Wal-Mart megerősítette, hogy a régebbi IBM mainframe-eket 12 új z900 mainframe-mel váltják fel, a cég EMC és Hitachi tárolási rendszereit pedig 20 IBM Shark eszközökkel helyettesítik majd.

Bár a két cég nem tette közzé a megállapodás értékét, az elemzők szerint kb. 40 millió $-os ügyletről van szó.

Az IBM korábban rendszeresen szállított mainframe + tárolási eszköz kombinációkat ügyfeleknek, de az utóbbi években az EMC uralta a tárolási eszközök piacát. Tavaly év végén az IBM olyan új rendszereket (Shark) mutatott be, amelyek a cég szerint az EMC-hez foghatóak.

Daniel Philips, a Bentonville (Arkansas) központú Wal-Mart technológiai alelnöke szerint a cég üzletmenetében a Shark tárolóeszközök jobban működnek az IBM mainframe-ekkel, mint a versenytársak eszközei.

John McArthur, az International Data Corp. (IDC) piackutató vállalat egyik elemzője szerint fontos vevőhöz jutott az IBM a nagy vetélytárs EMC kárára.

Az EMC szóvivője elmondta, hogy a cég véleménye szerint az IBM úgy tudta megkötni az ügyletet, hogy jelentős árkedvezményt adott a tárolási eszközök részén, ezzel szemben a mainframe oldalon nagy nyereséget realizált.

A Wal-Mart tavalyi forgalma közel 200 milliárd $ volt, a vállalatnak összesen 4.000 áruháza van.

Az IBM kedden teszi közzé harmadik negyedéves eredményeit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.