Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 12. 15:27

A Panasonic bejelentette MP3 CD-lejátszóját

[Mmd] Az MP3 zenei fájlok használata egyre népszerűbb, míg a CD-k másolása mindennapos. Az SL-MP50 hordozható

[Mmd] Az MP3 zenei fájlok használata egyre népszerűbb, míg a CD-k másolása mindennapos. Az SL-MP50 hordozható CD-játszóval a normál CD-ken kívül az MP3 adatokkal megírt CD-R és CD-RW is visszajátszhatók DA formátumban. Nagy előnye ennek, hogy MP3 formátumban körülbelül tizenegy "normál" album fér rá egyetlen CD-re, a zeneélvezet pedig tökéletes, hiszen nem kell állandóan cserélgetni a CD-ket. A MASH egybites konverter tökéletes hangot produkál. Az Anti-Skip (ugrásgátló) rendszer különösen, úton lévők számára hasznos, ugyanis minden helyzetben zavartalan lejátszást biztosít.

A különféle internetes MP3 fájlletöltési lehetőségeknek köszönhetően mindig kéznél vannak a legfrissebb slágerek. A nagyfokú tömörítés igen nagy mennyiségű zenei adat tárolását biztosítja csekély minőségvesztéssel. A 32 és 320 kbps közötti visszajátszás bármilyen MP3 minőségben le tudja játszani az MP3 számokat. Az integrált mintavételifrekvencia-átalakító (Sampling Rate Decoder) 48, 44,1 és 32 kilohertzes frekvenciákat tud feldolgozni. A lejátszó a több másolási művelettel írt CD-ket is hibátlanul olvassa. Az MP3 lejátszás változatossá tehető az ismétlés, véletlenszerű lejátszás és albumátugrás funkciókkal, sőt CD-DA lejátszáshoz ugrás/keresés funkció is rendelkezésre áll. Akár 24 számot is be lehet programozni utólag a lejátszási sorrendbe.

A basszus hangszín az integrált S-XBS-szel erősíthető. A praktikus lemezkidobó rendszer azonnal szélesre tárja a zárófedelet, így a lemezek gyorsan és egyszerűen cserélgethetők. Az SL-MP50 legnagyszerűbb jellemzője a valósághű visszajátszás: digitális rásegítő rendszer biztosítja a lézer optimális fókuszálását, és azonnal visszajelez, ha elveszíti a tracket. Ha rázkódás miatt mégiscsak fellépnének átmeneti problémák, akkor az ugrásgátló memória (Anti-Skip Memory) MP3 lejátszásakor 100 másodperces, CD-DA lejátszásakor 40 másodperces szünetet tud áthidalni. A tartó (Hold) áramkör és az automatikus kikapcsolás véd az akaratlan rossz beállítás vagy a véletlen, energiapazarló folyamatos működtetés ellen. A hőálló burkolat védi a technológiát a túl nagy külső hőmérséklettől.

A 213 gramm súlyú, 12,8 x 2,7 x 13,1 cm nagyságú CD-lejátszó alkalmas a hordozható használatra. Elemmel 25 órányi CD-DA-t vagy 12 órányi MP3-at lehet vele lejátszani. A készülék két darab LR6 elemről vagy a készülékhez adott hálózati adapterről üzemel. A CD-lejátszó külön vásárolható adapterrel az autó szivargyújtóhoz is csatlakoztatható.

Az SL-MP50 hordozható CD-lejátszót 2001 októberétől lehet megvásárolni 57.990.- Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról