Szerző: Vörös Péter

2000. április 11. 01:40

Az Oracle Japan 7,5 milliárd $-hoz jutott a tőzsdei bevezetés révén

HIRDETÉS

A cég részvényei jelenleg a japán tőzsdén kívüli értékpapírpiacon szerepelnek, a Tokio-i Értéktőzsdére történő bevezetés április 28-án lép életbe, ez utóbbihoz volt szükség a 9,7 millió részvény értékesítésére. A részvényeket a kalifornai Oracle (amely a Microsoft után a világ második legnagyobb szoftvergyártó cége forgalom alapján), a japán cégvezetés ill. a Nippon Steel adta el, a fő cél az új Tokio-i székhely megvásárlása volt. A sikeres bevezetés azt mutatja, hogy a szoftver és technológia cégek még mindig hatalmas tőkét tudnak mozgósítani Japánban, dacára annak, hogy az iparág korábbi kedvencei (pl. a Softbank és a Hikari Tsushin) mostanság igen gyengén szerepelnek.
Az Oracle Japan részvényeit először 1999. februárjában árulták a tőzsdén kívüli értékpapírpiacon, azóta az árfolyam kilencszeresére nőtt. A cég tőzsdei értéke a 7. helyen áll Japánban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:15

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.