Szerző: Vörös Péter

2000. április 11. 01:40

Az Oracle Japan 7,5 milliárd $-hoz jutott a tőzsdei bevezetés révén

A cég részvényei jelenleg a japán tőzsdén kívüli értékpapírpiacon szerepelnek, a Tokio-i Értéktőzsdére történő bevezetés április 28-án lép életbe, ez utóbbihoz volt szükség a 9,7 millió részvény értékesítésére. A részvényeket a kalifornai Oracle (amely a Microsoft után a világ második legnagyobb szoftvergyártó cége forgalom alapján), a japán cégvezetés ill. a Nippon Steel adta el, a fő cél az új Tokio-i székhely megvásárlása volt. A sikeres bevezetés azt mutatja, hogy a szoftver és technológia cégek még mindig hatalmas tőkét tudnak mozgósítani Japánban, dacára annak, hogy az iparág korábbi kedvencei (pl. a Softbank és a Hikari Tsushin) mostanság igen gyengén szerepelnek.
Az Oracle Japan részvényeit először 1999. februárjában árulták a tőzsdén kívüli értékpapírpiacon, azóta az árfolyam kilencszeresére nőtt. A cég tőzsdei értéke a 7. helyen áll Japánban.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról