Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 11. 15:11

Már bele is lapozhatnak a könyvekbe az Amazon.com vásárlói

Az Amazon.com internetes könyváruházban böngészve már bele is lehet lapozni egyes kiadványokba. Jelenleg közel 25 ezer kötetnél él a Look inside! menüpont és a jövőben egyre több és több műbe vethetünk egy virtuális pillantást.

Az Amazon.com internetes könyváruházban böngészve már bele is lehet lapozni egyes kiadványokba. Jelenleg közel 25 ezer kötetnél él a "Look inside!" menüpont és a jövőben egyre több és több műbe vethetünk egy virtuális pillantást.

A szerdán elindított szolgáltatást az Amazon a felhasználók kérésére hozta létre. A potenciális vásárlók a könyvek borítója mellett megtekinthetik a tartalomjegyzéket, rövid tartalmukat és egyes lapokat is.

"Ezt már régóta kérték az ügyfeleink" - mondta a vállalat média részlegének alelnöke, Steve Kessel. "Ez a következő lépés a vásárlási döntések elősegítésében." Kessel szerint a művészeti albumok vásárlói így ellenőrizhetik a képek minőségét, a gyerekkönyvek vevői pedig megbizonyosodhatnak róla, hogy elég nagyok és könnyen olvashatók a betűk.

Az Amazon.com utolsó negyedéves forgalmának mintegy 58 százalékát tette ki a könyvekből, hanghordozókból és videókból származó bevétel, de a részleg növekedése nagyon lassú és a profithányad is alacsony. Ezért az Amazon nemrégiben megkezdte számítógépes alkatrészek és elektronikai berendezések forgalmazását is.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról