Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 10. 09:24

Ingyenes online jogszabály-gyűjtemény

[email] A Jogi Fórum - Első Magyar Jogi Portál ( www.jogiforum.hu ) és a HVG-ORAC Kiadó együttműködésével elérhetővé vált a legteljesebb, ingyenesen hozzáférhető online jogszabály-gyűjtemény. Az adatbázis a HVG-ORAC által CD-ROM-on kiadott Jogkódex jogszabály-gyűjtemény online verziója, mely tartalmazza a hatályos törvényeket, rendeleteket,

[email] A Jogi Fórum - Első Magyar Jogi Portál (www.jogiforum.hu) és a HVG-ORAC Kiadó együttműködésével elérhetővé vált a legteljesebb, ingyenesen hozzáférhető online jogszabály-gyűjtemény. Az adatbázis a HVG-ORAC által CD-ROM-on kiadott Jogkódex jogszabály-gyűjtemény online verziója, mely tartalmazza a hatályos törvényeket, rendeleteket, alkotmánybírósági döntéseket, nemzetközi szerződéseket és alapító okiratokat.

Az ingyenes online Jogkódex korlátozott tartalmú - BH-k nélküli - és funkcionalitású: 60 napos késleltetéssel tartalmazza a hatályos joganyagot.

A Jogkódexben megjelentetett anyagok használatát jelentősen megkönnyíti az egyes joganyagok többféle, azonnal átlátható szakmai szempontok alapján elkészített tartalomjegyzékbe való besorolása, így azok megtalálhatók például a jogszabályi hierarchiájuk (törvény, kormányrendelet stb.); kronológiájuk (2001. évi, 2000. évi stb.); jogterületük (társasági jog, ingatlanjog stb.) illetve ezek kombinációja szerinti besorolásban is.

Emellett az egyes jogszabályok azonnali elérését szolgálják az egyszerűen kezelhető, többféle szakmai szempontú és összetettségű keresést biztosító kereső-ablakok. A Jogkódex ingyenes online verziója elérhető a jogkodex.jogiforum.hu címen vagy a Jogi Fórum főoldalán (www.jogiforum.hu) keresztül.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról