:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 3. 12:21

A Handspring 100 dollárral csökkentette színes kijelzős Visor Prism kéziszámítógépének árát

[CNET] A Handspring 100 dollárral csökkentette színes kijelzővel szerelt kéziszámítógépének, a Visor Prism-nek az árát. A gép a korábbi 399 dollár helyett mától 299 dollárért kapható. A Visor Prism 2000 októberében jelent meg a piacon, induló ára 499 dollár volt.

A kéziszámítógépek gyártói a gyenge kereslet miatt sorozatban csökkentik gépeik árát és különféle akciókkal, ingyen szoftverekkel vagy más engedményekkel igyekeznek kelendőbbé tenni őket. A Handspring augusztusban már 100 dollárral csökkentette csúcsmodelljének, a Visor Edge-nek az árát.

Egyes elemzők szerint a Visor Prism árának csökkentése azt is jelentheti, hogy a Handspring hamarosan új, színes kijelzővel ellátott modellekkel rukkol elő. A Visor Prism jelenleg az egyetlen színes kijelzővel ellátott kézigép a Handspring kínálatában.

Szakértők szerint 299 dollárért a Visor Prism igazán jó vétel, ugyanis a Palm OS operációs rendszert használó kéziszámítógépek (Palm, Sony, Handspring) közül a legjobb minőségű színes kijelzővel rendelkezik. Sokak szerint a Prism kijelzője még a jóval drágább Palm m505-nél is szebb képet produkál.

Ráadásul az árcsökkentés után a Prism a legolcsóbb színes kijelzős palmtop a piacon, egyedül a Palm IIIc kerül kevesebbe, de ez egy régi, már kifutó modell, aminek a kijelzője csak 16 színt képes megjeleníteni, szemben a Visor Prism-mel, ami 65 ezret.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.