Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 3. 12:21

A Handspring 100 dollárral csökkentette színes kijelzős Visor Prism kéziszámítógépének árát

[CNET] A Handspring 100 dollárral csökkentette színes kijelzővel szerelt kéziszámítógépének, a Visor Prism-nek az árát. A gép a korábbi 399 dollár helyett mától 299 dollárért kapható. A Visor Prism 2000 októberében jelent meg a piacon, induló ára 499 dollár volt.

A kéziszámítógépek gyártói a gyenge kereslet miatt sorozatban csökkentik gépeik árát és különféle akciókkal, ingyen szoftverekkel vagy más engedményekkel igyekeznek kelendőbbé tenni őket. A Handspring augusztusban már 100 dollárral csökkentette csúcsmodelljének, a Visor Edge-nek az árát.

Egyes elemzők szerint a Visor Prism árának csökkentése azt is jelentheti, hogy a Handspring hamarosan új, színes kijelzővel ellátott modellekkel rukkol elő. A Visor Prism jelenleg az egyetlen színes kijelzővel ellátott kézigép a Handspring kínálatában.

Szakértők szerint 299 dollárért a Visor Prism igazán jó vétel, ugyanis a Palm OS operációs rendszert használó kéziszámítógépek (Palm, Sony, Handspring) közül a legjobb minőségű színes kijelzővel rendelkezik. Sokak szerint a Prism kijelzője még a jóval drágább Palm m505-nél is szebb képet produkál.

Ráadásul az árcsökkentés után a Prism a legolcsóbb színes kijelzős palmtop a piacon, egyedül a Palm IIIc kerül kevesebbe, de ez egy régi, már kifutó modell, aminek a kijelzője csak 16 színt képes megjeleníteni, szemben a Visor Prism-mel, ami 65 ezret.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról