Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 28. 02:41

A Yamaha bemutatta 12x-es külső CD-újraíró meghajtóját -- USB 2.0 csatlakozással, MP3 lejátszási képességgel!

A Yamaha által bemutatott CRW-70 típusjelzésű, Spyder Slimline CD-újraíró készülék az iparág első 12x-es sebességű, külső, 2.0-ás USB interfésszel rendelkező készüléke. A CRW-70 méreteiben is lenyűgöző: mindössze 7x5x1 helyet foglal el. A külső CD-író 12x-es sebességgel ír, 8x-osan újraír, 24x-esen olvas optimális esetben.

A Yamaha által bemutatott CRW-70 típusjelzésű, "Spyder" Slimline CD-újraíró készülék az iparág első 12x-es sebességű, külső, 2.0-ás USB interfésszel rendelkező készüléke. A CRW-70 méreteiben is lenyűgöző: mindössze 7"x5"x1" helyet foglal el. A külső CD-író 12x-es sebességgel ír, 8x-osan újraír, 24x-esen olvas optimális esetben.

A Yamaha készüléke rendelkezik a cég saját fejlesztésű SafeBurn átmenetitár-menedzselő rendszerével, mely az egyik legmegbízhatóbb íróvá teszi a berendezést.

Ezzel azonban még nincs vége a kiemelkedő képességeknek. A külső egység ugyanis önálló, hordozható CD-lejátszóként is használható, az ehhez szükséges gombok helyet kaptak a készülék házán.

Sőt! A CD-kre írt MP3 állományokkal is megbirkózik, ugyanis MP3 lejátszására, hardveres dekódolására is felkészítették a Yamaha hordozható egységét!

A Yamaha Spyder USB 2.0-ás felületen kommunikál a PC-vel. Bár az új USB szabvány visszafelé kompatibilis az 1.1-es szabvánnyal, a maximális írási sebesség kihasználásához szükség van az USB 2.0 által biztosított 40x-es átviteli sebességre: 1.1-es csatlakozással használva csupán 4x-es írás érhető el megbízhatóan a készülékkel.

A Yamaha CRW-70 Spyder októbertől lesz kapható mindössze 300 dolláros ajánlott áron. A készülék képességeit figyelembe véve ez igazán nyomott árnak tekinthető.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.