:

Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 25. 19:47

Vezetéknélküli IntelliEye optikai egér a Microsoft kínálatában

A rossznyelvek szerint a Microsoft egyetlen dolgot tervezett eddigi története alatt ami igazán jól sikerült: egerei már a kezdetektől fogva profi, kiváló minőségű termékek voltak. Az IntelliEye optikai egerek után most itt a vezetéknélküli változat, a Wireless IntelliMouse Explorer.

A vezetékes IntelliMouse Explorer és IntelliMouse Optical termékkel egyidőben megjelenő vezetéknélküli egér követi a hagyományokat: a Microsoft IntelliEye optikai technológiájára épülve a konkurenseknél négyszer finomabb, 6000 kép/másodperces mintavételezési frekvenciával pásztázza a tájat maga alatt.

Az új egerentyű szebb és kényelmesebb elődeinél, ergonómialiag kiképzett mélyedéseket alkalmaz ujjaink számára a biztosabb és kényelmesebb fogás érdekében.

A két AA (ceruza) elemmel működő Wireless IntelliMouse Explorer rádiófrekvenciát használ, így a vevő bárhova elhelyezhető három méteres távolságban. Nincs szükség optikai kapcsolatra az egér és a vevő között. Az energiafelhasználást csökkentő technológiáknak köszönhetően az egér hónapokig működik a két elemmel.

  • Intelligens érintés-érzékelő. A beépített egyedi szenzoroknak köszönhetően az egér érzékeli, ha hozzányúlunk: ellenkező esetben azonnal kikapcsol, így csökkentve az energiafogyasztást.
  • Intelligens megvilágítás. A Wireless IntelliMouse Explorer más fényerőt alkalmaz sötét, mint világos felületeken.
  • Intelligens felület-érzékelés. Az egér felemelése esetén szintén lekapcsol energiakímélőbb módba.

A külalakbeli és technológiai fejlesztések mellett a Microsoft IntelliPoint szoftvere is megújul. Az új termékvonallal együtt megjelenő új szoftver a következő kényelmi funkciókkal rendelkezik:

  • Gyorsabb görgetés. A szoftver figyeli a görgetőkerék sebességét, s ennek megfelelően állítja be az adott alkalmazás oldalainak görgetési sebességét.
  • Programtól függő gombhozzárendelések. Az egér gombjai által elérhető funkciók alkalmazásonkként változhatnak.
  • Egyetlen egérgomb lenyomásához rendelhető makrózás, több gomblenyomás-kombináció hozzárendelése.

A Wireless IntelliMouse Explorer e hó végétől lesz kapható körülbelül 75 dolláros áron. A vezetékes IntelliMouse Optical októbertől kerül a boltok polcaira 45 dolláros ajánlott áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.