Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 24. 17:47

A RealNetworks hadat üzen a Microsoft Media Playernek: itt a RealOne Player lejátszóprogram és szolgáltatás

A valós idejű internetes médiaszolgáltatás egyik úttörőjeként ismert RealNetworks ma jelentette be RealOne névre hallgató új média-platformját és szolgáltatását.

A valós idejű internetes médiaszolgáltatás egyik úttörőjeként ismert RealNetworks ma jelentette be RealOne névre hallgató új média-platformját és szolgáltatását.

A felhasználó számára ez még csupán csak egy új, integrált médialejátszó, a RealOne Player megjelenését jelenti. A RealOne Player gyakorlatilag az eddig is ismert RealPlayer és RealJukebox szoftverek kombinációjából jött létre, egy Media Browser-rel kiegészítve. A RealOne Player segítségével a fájlokat az interneten megkereshetjük, lejátszhatjuk, rögzíthetjük, MP3 formátumba alakíthatjuk, CD-re írhatjuk vagy mobil médialejátszóba tölthetjük.

A RealOne Player ingyenes próbaverziója már letölthető és a vállalat képviselői szerint hamarosan megjelenik egy kibővített funkciójú változat is, amelyért természetesen fizetni kell majd.

A RealNetworks két hónapon belül elindítja RealOne szolgáltatását is, amely a már 400 ezer előfizetővel rendelkező GoldPass alapjaira épül. A szolgáltatás igénybevevői számára exkluzív tartalmat kínál a RealNetworks, köztük a hamarosan induló, a RealNetworks, a Warner Music, az EMI és a BMG által üzemeltetett MusicNet előfizetéses zeneszolgáltatás letölthető és streaming anyagait.

Szakértők szerint a RealOne nyílt hadüzenet a Microsoft Media Playernek. A Jupiter Media Metrix felmérése szerint a két platform -- a Media Player és a RealPlayer -- közel ugyanannyi, 24,7 illetve 24,4 millió felhasználóval rendelkezik. Természetesen vannak átfedések, ugyanis sokan mindkét programot feltelepítették számítógépükre és használják is azt.

A RealOne és MusicNet szolgáltatások pedig a Microsoft MSN, a Yahoo, a Universal Music és a Sony Music által ősszel beindítandó PressPlay-nek jelentenek versenytársat.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.