:

Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 24. 17:21

Az Olympus bemutatta Camedia Brio termékcsaládjának legújabb tagját

Az Olympus bemutatta Brio termékvonalának legújabb tagját. A Brio D-230 digitális kamera 2 megapixel felbontású képeket képes készíteni, melyek 8x10-os nyomtatott méretben is fotóminőséget nyújtanak.

Az Olympus bemutatta Brio termékvonalának legújabb tagját. A Brio D-230 digitális kamera 2 megapixel felbontású képeket képes készíteni, melyek 8"x10"-os nyomtatott méretben is fotóminőséget nyújtanak.
A Brio D-230 az Olympus Auto-Focus 5.5mm f 2.8 lencséivel rendelkezik, digitális 5x-ös zoomra is képes. Az új digitális kamera nagyon gyors reakcióidővel rendelkezik, az exponálógomb lenyomásától számított 0,3 másodperc alatt elkészül a kép. A bekapcsolástól számított kevesebb, mint egy másodperc alatt kész a fényképek készítésére, a számítógéppel pedig USB porton keresztül kommunikál. A Brio D-230 egy kompakt, könnyen használható kamera igen alacsony árfekvésben.

A Brio D-230 ideális kezdő-kamera, versenyképes ára nem megy a képességek rovására. Az automata fókuszt nyújtó lencsék folyamatosan éles, tiszta képet nyújtanak. A vaku automatikus, munkáját az Olympus saját "vörösszem" csökkentő technológiája teszi teljessé. A fehér-egyensúly, színtelítettség állítása szintén automatizált.

Speciális effektek
A Brio D-230 speciális effekteket is képes képünkre keverni, melyek feleslegessé tehetik az utólagos számítógépes munkát. Az új "Composite Image" mód két képet képes összefésülni rögtön a kamerában. A szépia és fekete-fehér színvilágot biztosító effektek mellett forgatás, átméretezés is lehetséges a kamerával, ez utóbbi egy külön kisebb méretű másolatot készít, mely ideális lehet e-mail vagy web-használatra. Ez a kamera is képes már mozgóképek készítésére QuickTime kódolással, maximum 60 másodperc terjedelemben és 15 kép/másodperc sebességgel. Lehetőség van úgynevezett "Burst Mode" használatára, mely 1,3 kép/másodperces sebességgel rögzíti a kamera lencséje elé kerülő dolgokat. Az elkészített képek SmartMedia memóriakártyán kerülnek rögzítésre.

Egyszerűsített használat
A kamera képességeit végletekig leegyszerűsített menü teszi könnyen használhatóvá. Minden fényképezési mód és menüelem elérhető egyetlen vezérlőtárcsáról.

A Brio D-230 "Auto-Connect USB" technológiája azonnal működő USB adatátvitelt ígér, nem szükséges semmilyen driver, vezérlőprogram telepítése Windows 2000, Windows Me, Windows XP vagy Mac OS 8.6 - Mac OS X operációs rendszerek alá. Ezek a rendszerek azonnal felismerik és csatolják a kamerát a számítógéphez.

A Camedia Brio D-230 ajánlott ára 299 dollár, októbertől lesz kapható a boltokban. A csomagban a kamera mellett 16MB-os SmartMedia kártyát, USB-kábelt, CamediaMaster szoftvert találhatunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.