:

Szerző: Barna József

2001. szeptember 22. 12:03

Egy hetet késik az Xbox amerikai premierje

[CNET] A Microsoft szóvivője, James Bernard, tegnap a sajtónak elmondta, hogy a cég 500 millió dolláros reklámkampány keretében beharangozott Xbox játékkonzoljának bevezetése az eredetileg tervezett november 8-i időponthoz képest egy hetet csúszik, és így várhatóan november 15-én kerül a boltok polcaira. Mint Bernard elmondta: Több tényezőt is figyelembe vettünk, és ez az időpont tűnt a legmegfelelőbbnek számunkra csakúgy, mint partnereink és a vásárlók számára. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Xbox a Nintendo GameCube egyesült államokbeli premierje előtt három nappal debütál, ami jelentősen csökkentheti ez utóbbi piaci életképességét.

[CNET] A Microsoft szóvivője, James Bernard, tegnap a sajtónak elmondta, hogy a cég 500 millió dolláros reklámkampány keretében beharangozott Xbox játékkonzoljának bevezetése az eredetileg tervezett november 8-i időponthoz képest egy hetet csúszik, és így várhatóan november 15-én kerül a boltok polcaira. Mint Bernard elmondta: "Több tényezőt is figyelembe vettünk, és ez az időpont tűnt a legmegfelelőbbnek számunkra csakúgy, mint partnereink és a vásárlók számára." Ez egyben azt is jelenti, hogy az Xbox a Nintendo GameCube egyesült államokbeli premierje előtt három nappal debütál, ami jelentősen csökkentheti ez utóbbi piaci életképességét.

Ugyanakkor a szóvivő nem kommentálta azokat a híreket, melyek szerint a megjelenés napján csupán 300.000 darab konzolt lesz képes leszállítani a cég, szemben a korábban ígért 600--800.000 darabbal. Bernard csupán annyit mondott, hogy a Microsoft elsődleges célja: az ünnepi szezonra megfelelő mennyiségű konzolt leszállítani, és hetente pótolni a fogyó készleteket.

Elemzők szerint az a tény, hogy a redmondi cég meglehetősen visszafogottan és homályosan nyilatkozik a késedelemmel és a legyártott darabszámmal kapcsolatban, azt jelentheti, hogy még mindig komoly hardvergondok állnak a háttérben. Amint az ismert, augusztusban a Microsoft cáfolta a Thomas Weisel Partners befektetői csoport azon állítását, mely szerint az Xbox alaplapjában még mindig hibák találhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.