:

Szerző: roberto

2001. szeptember 20. 22:06

FAQ a Mozilla változó licenceléséről

[LinuxToday] Megjelent a Mozilla Relicensing FAQ 1.0-ás változata. A dokumentum a Mozilla forráskódját felhasználó fejlesztők számára minden bizonnyal különösen érdekes lesz. A Mozilla forráskódjának bizonyos részeire pillanatnyilag több párhuzamos licenc -- a Netscape Public License (NPL), a Mozilla Public License (MPL) és GNU GPL -- vonatkozik. Ebből aztán rengeteg bonyodalom származik, a különböző licencek inkompatibilisek egymással, így a fejlesztők néha jogi kérdésekkel kénytelenek foglalkozni a kódírás helyett. A Mozilla Relicensing FAQ a Mozilla licencelésének történetével, a várható változásokkal és néhány fontosabb gyakorlati tanáccsal próbál könnyíteni a fejlesztők életén.

Mozilla[LinuxToday] Megjelent a Mozilla Relicensing FAQ 1.0-ás változata. A dokumentum a Mozilla forráskódját felhasználó fejlesztők számára minden bizonnyal különösen érdekes lesz. A Mozilla forráskódjának bizonyos részeire pillanatnyilag több párhuzamos licenc -- a Netscape Public License (NPL), a Mozilla Public License (MPL) és GNU GPL -- vonatkozik. Ebből aztán rengeteg bonyodalom származik, a különböző licencek inkompatibilisek egymással, így a fejlesztők néha jogi kérdésekkel kénytelenek foglalkozni a kódírás helyett. A Mozilla Relicensing FAQ a Mozilla licencelésének történetével, a várható változásokkal és néhány fontosabb gyakorlati tanáccsal próbál könnyíteni a fejlesztők életén.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.