:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 20. 12:30

Novemberben kerül piacra a Microsoft Office v. X for Mac irodai programcsomag

[CNET] A Microsoft tegnap jelentette be, hogy az Apple Mac OS X operációs rendszerre írt Office irodai programcsomagja novemberben jelenik meg és 499 dollárba kerül majd.

[CNET] A Microsoft tegnap jelentette be, hogy az Apple Mac OS X operációs rendszerre írt Office irodai programcsomagja novemberben jelenik meg és 499 dollárba kerül majd.

A korábban Office 10 kódnéven ismert szoftver végleges, hivatalos neve Office v. X for Mac lett. A programcsomag kizárólag az OS X 10.1 változatán fut, és az Apple szerint az Office v. X végre egy olyan program, amiért megéri OS X-re váltani.

Az Apple legújabb operációs rendszere már márciusban megjelent, és bár számos újdonságot -- preemptív multitasking és védett memória -- vonultatott fel, egyelőre nagyon kevés szoftver használja ki az operációs rendszerben rejlő lehetőségeket.

Mac-szakértők és rajongók egyaránt azon a véleményen vannak, hogy az Office v. X az egyik legfontosabb szoftver, amelyik az idén megjelenik Mac platformra. A csomag gyakorilatilag ugyanazokat az alkalmazásokat tartalmazza, mint az egy éve megjelent Office 2001: a Word szövegszerkesztőt, az Excel táblázatkezelőt, a PowerPoint prezentációs programot és az Entourage-et, ami végső soron az Outlook Mac-es verziója.

Az Office v. X teljes körű Mac OS X támogatást ígér és tökéletesen kiahasználja a sokat dicsért Aqua kezelőfelület adta lehetőségeket. A Microsoft becslései szerint a 3,5 millió Mac Office felhasználó közül közel 500 ezren futtatják az Office 2001-et. Ők mindössze 149 dollárért frissíthetik programjukat az Office v. X-re. A régebbi változatok tulajdonosai 299 dollárért kapják a frissítést, a programcsomag teljes verziója pedig 499 dollárba kerül. Ha valaki csak az egyik alkalmazást -- például a Word-öt -- szeretné megvenni, 399 dollárt kell érte fizetnie.

A Mac OS X-nél régebbi operációs rendszerek felhasználóinak sajnos maradniuk kell az Office 2001-nél, a Mac OS X tulajdonosoknak pedig frissíteniük kell szoftverüket, ugyanis az Office v. X kizárólag Mac OS X 10.1 operációs rendszer alatt fut.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.