:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 19. 10:21

Mindössze 100 ezer dollár volt a Red Hat második negyedéves vesztesége

[CNET] A Red Hat kedden számolt be második pénzügyi negyedévének eredményeiről.

Red Hat [CNET] A Red Hat kedden számolt be második pénzügyi negyedévének eredményeiről.

A vállalat működésből származó vesztesége 100 ezer dollár volt, szemben az egy évvel ezelőtti 4 millió dollárral. A Red Hat forgalma azonban 15 százalékkal 21,1 millió dollárra csökkent.

A First Call által megkérdezett elemzők azt jósolták, hogy a Red Hat nullszaldós lesz a második negyedévben. A vállalat első nyereségét az első negyedévben tudta felmutatni -- 600 ezer dollár profitot termelt akkor a cég.

A Red Hat második negyedéves nettó vesztesége, figyelembe véve az átszervezésekkel kapcsolatos kiadásokat, felvásárlásokat és az amortizációt, 55,3 millió dollár (részvényenként 33 cent) volt. Egy évvel ezelőtt a vállalat nettó vesztesége 20 millió dollárt (részvényenként 12 centet) tett ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.