Szerző: Vörös Péter

2001. szeptember 20. 03:28

Dimension 8200: csúcskategóriájú asztali PC a Delltől otthoni felhasználásra

[CNET] Az új Dell modellt a cég otthoni felhasználóknak szánja, a fő hangsúly a 3D játékokon, videoszerkesztésen és egyéb teljesítményigényes felhasználásokon van. Mivel a csúcskategóriájú PC-k tulajdonosai rendszeresen upgrade-elik számítógépüket, ezért a Dimension 8200-t úgy tervezte meg a cég, hogy nem szükséges szerszám a ház felnyitásához és más szempontból is könnyű a hozzáférés a PC alkatrészeihez.

Az új modell elődje, a Dimension 8100 ezentúl nem kapható.

A cég az új modellre jellemző könnyű hozzáférést biztosító megoldásokat előszőr a vállalati piacra szánt, tavaly ősszel bemutatott OptiPlex GX150-nél alkalmazta. Az OptiPlexszel szemben azonban a Dimension 8200-ban a leggyorsabb Pentium 4 processzorok és Rambus memória található.

A Dimension 8200 ára 1199$-nál kezdődik. A drágább modellekben csúcskategóriájú NVIDIA grafikus kártya, max. 100 GB-os HDD és max. 2 GHz-es Pentium 4 processzor található, így az ár maximális felszereltség mellett 2200$-ig is kitolódhat.

A Dellnek nem lesz könnyű sikert aratnia az új modellekkel, mivel a legtöbb otthoni felhasználásra szánt PC kb. 1000$-ba kerül. Azt is el kell azonban ismerni, hogy a cég eddig igen sikeresen nyert piaci részesedést, ez év elejétől már a globális PC-piacon is átvette az első helyet a Compaqtól -- így vélhetően az új modellnek is sikere lesz egy szűk piaci szegmensben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról