Szerző: Vörös Péter

2001. szeptember 19. 13:41

Vodafone: a legújabb akvizíciós célpont a Japan Telecom

[AsiaBizTech, Yahoo Finance] A Vodafone Group Plc. bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Japan Telecom Co., Ltd. és az East Japan Railway Co. (JR East) cégekkel a Japan Telecom akvizíciójával kapcsolatban. Ha a Japan Telecom igazgatótanácsa elfogadja az ügyletet, akkor a Vodafone jóindulatú átvételt (friendly takeover) indíthat a cég részvényeinek további 21,7%-ának megszerzéséhez.

HIRDETÉS

[AsiaBizTech, Yahoo Finance] A Vodafone Group Plc. bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Japan Telecom Co., Ltd. és az East Japan Railway Co. (JR East) cégekkel a Japan Telecom akvizíciójával kapcsolatban. Ha a Japan Telecom igazgatótanácsa elfogadja az ügyletet, akkor a Vodafone "jóindulatú átvételt" (friendly takeover) indíthat a cég részvényeinek további 21,7%-ának megszerzéséhez.

A Vodafone a Japan Telecom legnagyobb részvényese, 45%-os részesedéssel. A JR East a második legnagyobb részvényes, 15,2%-os részaránnyal. Ha a most bejelentett részvényvásárlás sikeresen lezajlik, akkor a Vodafone kezében lesz a Japan Telecom részvényeinek kétharmada. Ez lényegében teljes irányítást eredményezhet a Vodafone számára, mivel a közgyűléseken a legfontosabb kérdésekkel kapcsolatban a vétójog gyakorlásához egyharmados részesedésre van szükség.

A mostani részvényvásárlás legfőbb célja az, hogy a Vodafone ellenőrző részvénypaketthez jusson a J-Phone Group (a Japan Telecom leányvállalata) mobiltelefonos érdekeltségeiben. A Vodafone-nak Nagy-Britannián kívül kb. 30 országban van részesedése mobiltelefon cégekben - e cégek felénél a Vodafone részesedése több, mint 50%.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.