Szerző: Vörös Péter

2001. szeptember 19. 13:41

Vodafone: a legújabb akvizíciós célpont a Japan Telecom

[AsiaBizTech, Yahoo Finance] A Vodafone Group Plc. bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Japan Telecom Co., Ltd. és az East Japan Railway Co. (JR East) cégekkel a Japan Telecom akvizíciójával kapcsolatban. Ha a Japan Telecom igazgatótanácsa elfogadja az ügyletet, akkor a Vodafone jóindulatú átvételt (friendly takeover) indíthat a cég részvényeinek további 21,7%-ának megszerzéséhez.

[AsiaBizTech, Yahoo Finance] A Vodafone Group Plc. bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Japan Telecom Co., Ltd. és az East Japan Railway Co. (JR East) cégekkel a Japan Telecom akvizíciójával kapcsolatban. Ha a Japan Telecom igazgatótanácsa elfogadja az ügyletet, akkor a Vodafone "jóindulatú átvételt" (friendly takeover) indíthat a cég részvényeinek további 21,7%-ának megszerzéséhez.

A Vodafone a Japan Telecom legnagyobb részvényese, 45%-os részesedéssel. A JR East a második legnagyobb részvényes, 15,2%-os részaránnyal. Ha a most bejelentett részvényvásárlás sikeresen lezajlik, akkor a Vodafone kezében lesz a Japan Telecom részvényeinek kétharmada. Ez lényegében teljes irányítást eredményezhet a Vodafone számára, mivel a közgyűléseken a legfontosabb kérdésekkel kapcsolatban a vétójog gyakorlásához egyharmados részesedésre van szükség.

A mostani részvényvásárlás legfőbb célja az, hogy a Vodafone ellenőrző részvénypaketthez jusson a J-Phone Group (a Japan Telecom leányvállalata) mobiltelefonos érdekeltségeiben. A Vodafone-nak Nagy-Britannián kívül kb. 30 országban van részesedése mobiltelefon cégekben - e cégek felénél a Vodafone részesedése több, mint 50%.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról