Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 18. 11:29

Hamarosan megjelenik a Mac OS 10.1

[CNET] Az Apple az utolsó simításokat végzi a Mac OS X operációs rendszer legújabb verzióján, amely minden bizonnyal még az ősszel megjelenik.

[CNET] Az Apple az utolsó simításokat végzi a Mac OS X operációs rendszer legújabb verzióján, amely minden bizonnyal még az ősszel megjelenik.

A premier pontos dátuma azonban egyelőre ismeretlen. Egyes értesülések szerint az Apple a párizsi Apple Expo 2001-re tervezte az szoftver bemutatását, azonban tekintettel az amerikai tragédiára, a szeptember végére meghirdetett rendezvény elmarad.

A Mac OS X 10.1-ből a múlt héten jelent meg egy bétaverziós kiadás, ami a tesztelők szerint már teljesen stabil. Az operációs rendszer márciusban került piacra, azonban számos funkció hiányzott belőle és a szoftverek sem minden esetben működtek együtt az OS X-zel, ami hátráltatta az elterjedést. Az Apple szerint a 10.1-es verzió sokkal gyorsabb, stabilabb és számos funkcióval -- például DVD-lejátszással -- bővítették.

Bár az egész számítógépes világ a Windows XP-re vár, a Mac OS 10.1 ugyanennyire fontos az Apple számára, mert a frissítés nyomán végre új szoftverek jelenhetnek meg és vélhetően számos Mac-tulajdonos dönt majd a régebbi operációs rendszerének cseréje mellett.

Amikor az OS 10.1 végre megjelenik, a Mac OS 8 és 9 operációs rendszert használók 129 dollárért vehetik meg a frissítést. Az OS X tulajdonosok számára ez ingyenes lesz, mindössze egy jelképes, 20 dolláros kezelési és csomagolási költséget kell kifizetniük.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról