Szerző: Barna József

2001. szeptember 16. 21:49

ABIT alaplap-útiterv 2002 első félévéig

[Rojak Pot] Részletek szivárogtak ki a hazánkban igen népszerű tajvani ABIT ez év második félévében, illetőleg jövő év első félévében megjelenő új alaplapjairól. Minden lényeges információ leolvasható a mellékelt ábrákról:

[Rojak Pot] Részletek szivárogtak ki a hazánkban igen népszerű tajvani ABIT ez év második félévében, illetőleg jövő év első félévében megjelenő új alaplapjairól. Minden lényeges információ leolvasható a mellékelt ábrákról:

AMD platformhoz

Intel platfomhoz

Forrás: Rojak Pot

Amit talán azért érdemes megemlíteni az ábrákhoz fűzött kommentárként, az az, hogy az ABIT NV7 típusjellel jelzett NVIDIA nForce chipkészletes alaplap csupán 2001 decemberében várható. Ez az információ elméletileg alátámaszthatná azokat a pletykákat, melyek szerint az NVIDIA késésben van a sokak által várt DDR-es chipkészlet fejlesztésével. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy az ABIT általában a nagy alaplapgyártókat csak jelentős késéssel tudja követni az egyes újdonságok implementálásában -- még akkor is igaz ez, ha láthatóan a cég KT266A megoldása, a KR7A-RAID viszonylag időben kerül piacra.

Ami pedig az Intel processzorokat illeti, úgy tűnik, az ABIT ugyan megvárja, míg elcsitulnak a kedélyek a VIA P4X266 körül, de mindenképpen tervezi a VX7-RAID megjelentetését. Az i845 DDR memóriamodulokat támogató változatára épülő BD7-RAID azonban a terveknek megfelelően csak várhatóan 2002 első negyedévében jelenik meg; akárcsak -- és ez nagyobb meglepetés -- a szállítási gondokkal küzdő SiS 645-ös Pentium 4-es chipkészletét felhasználó SD7-RAID.

Mindamellett azonban, ahogy fentebb is említettük, az ABIT útitervéből kevésbé lehet következtetéseket levonni az egyes alaplapi chipkészletek megjelenési dátumával kapcsolatban, mint a világ élvonalába tartozó ASUS, MSI és a Gigabyte hasonló terveiből -- ezeket azonban sajnos többnyire titok övezi.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról