Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 13. 21:21

Az Unisys ES7000 szerver minden korábbinál alacsonyabb szintre küzdötte le a nagyteljesítményű feldolgozás költségeit

A tranzakciók -- tipikusan a legnagyobb terhelést jelentő online vállalati műveletek -- százezreinek feldolgozási költsége minden korábbinál alacsonyabb szintre esett le -- derül ki a TPC-C, az iparág szabványos számítógépes teljesítménytesztjének eredményéből.

A tranzakciók -- tipikusan a legnagyobb terhelést jelentő online vállalati műveletek -- százezreinek feldolgozási költsége minden korábbinál alacsonyabb szintre esett le -- derül ki a TPC-C, az iparág szabványos számítógépes teljesítménytesztjének eredményéből.

A teljesítményteszt igazolta, hogy a nagygépes szintű feldolgozási tulajdonságokat az ipari szabványtechnológiák költségelőnyeivel társító Unisys e-@ction Enterprise Server ES7000 a korábban csak drága UNIX/RISC alapú rendszerekkel vagy nagyszámítógépekkel elérhető teljesítményszintet képes biztosítani. A gyakorlatban a vállalatok számára ez azt jelenti, hogy leomlott egy alapvető fontosságú gazdasági korlát azon piacokra való belépés előtt, amelyekben elengedhetetlen követelmény, hogy egyidejűleg felhasználók ezrei férhessenek hozzá igen nagy adatbázisokhoz és használhassák azokat hatékonyan.

Új világrekordot állítva fel a Microsoft- és Intel-technológiákra épülő egyetlen szerver kategóriában, a Unisys ES7000 percenként 141.138,44 tranzakciós (tpmC) eredményt ért el, tranzakciónként 23,84 dolláros költséggel. A teszt során a Transaction Processing Council "C" módszertana szerint történt az online tranzakciófeldolgozási (OLTP-) teljesítmény vizsgálata.

A jelen eredmény azt jelenti, hogy a Unisys ES7000 az egyetlen a Microsoft és az Intel technológiáira épülő, illetve az egyetlen 32 bites processzorokat használó szerver a nem clusterrendszerű TPC-C rekorderek tízes ranglistáján. A Unisys TPC-C Benchmark Ticker/Savings Calculator-a -- az eszköz a www.unisys.com/hw/servers/es7000/press-release.asp címen érhető el -- tetszés szerinti összehasonlításban megjeleníti a Unisys ES7000, illetve a versenytárs felsőkategóriás szerverek által elért TPC-C teljesítmény és ár/teljesítmény értékeket.

A teszt során használt konfiguráció egy Unisys ES7000 volt, amelyben 32 darab 900 megahertzes Intel Pentium III Xeon processzor, 64 gigabájt memória és Giganetes hálózat működött. A konfiguráción a Microsoft közelgő Windows Datacenter Server Limited Edition operációs rendszere és a Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition adatbázisa (2-es szervizcsomaggal) futott.

A Unisys Cellular MultiProcessing (CMP) szerverarchitektúra -- amelyre az ES7000 épül -- az egyetlen olyan architektúra, amelyik valóban kihasználja, hogy a Microsoft operációs rendszere képes 32 processzort kezelni. Ez a tulajdonság különösen előnyös a nagy, tranzakció-orientált adatbázisokat használó vállalatok számára. E rendszerrel elkerülhető az adatbázis szétvágásának és több, clusterbe kötött szerveren történő futtatásának bonyolultsága és járulékos költségei.

"Azáltal, hogy a felsőkategóriás teljesítményt az egyedi technológiákkal együtt járó szokásos magas költségek nélkül kínálja, a Unisys és a Microsoft felgyorsítja a nagyméretű internetes kereskedelem gazdasági tényezőinek egyébként is elkerülhetlen és alapvető átalakulását" - mondta Cliff Reeves, a Microsoft Windows .NET Server Solutions csoportjának alelnöke. "Az új TPC-C teszteredmények azt mutatják, hogy a Unisys ES7000 és a Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition ill. Datacenter kombinációjával megszüntethetők a költséghatékony, megbízható, nagyvolumenű tranzakciófeldolgozás előtt álló utolsó akadályok is."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról