:

Szerző: Vörös Péter

2000. április 10. 02:04

Az Intel 7 milliárd $-ra növeli idei beruházási kiadásait?

Az elemzők szerint erre van szüksége a világ legnagyobb chip gyártójának a kereslet kielégítéséhez. Az Intel eredetileg 5 milliárd $-t tervezett beruházásokra költeni az idén, szemben a tavalyi 3,4 milliárd $-ral. Az összeg legnagyobb részét gyártó és tesztelő berendezések teszik ki. Szakértők szerint a chip berendezés szállítók az utóbbi hetekben az Intel megrendelések megugrását tapasztalták. A 7 milliárd $ (Magyarország éves GDP-jének kb. 20%-a !) talán nem is tűnik túlzásnak akkor, ha figyelembe vesszük azt, hogy egy Intel gyár (fab) megépítése kb. 2 milliárd $-ba kerül, így tehát egy új gyár és a meglévők bővítése egyhamar kiteszi az első hallásra hihetetlennek tűnő összeget. Az Intel hivatalosan nem nyilatkozott a híresztelésekkel kapcsolatban, várhatóan a negyedéves üzleti jelentés április 18-i közzététele kapcsán szólnak majd erről a kérdésről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.