Szerző: Vörös Péter

2000. április 10. 02:04

Az Intel 7 milliárd $-ra növeli idei beruházási kiadásait?

HIRDETÉS

Az elemzők szerint erre van szüksége a világ legnagyobb chip gyártójának a kereslet kielégítéséhez. Az Intel eredetileg 5 milliárd $-t tervezett beruházásokra költeni az idén, szemben a tavalyi 3,4 milliárd $-ral. Az összeg legnagyobb részét gyártó és tesztelő berendezések teszik ki. Szakértők szerint a chip berendezés szállítók az utóbbi hetekben az Intel megrendelések megugrását tapasztalták. A 7 milliárd $ (Magyarország éves GDP-jének kb. 20%-a !) talán nem is tűnik túlzásnak akkor, ha figyelembe vesszük azt, hogy egy Intel gyár (fab) megépítése kb. 2 milliárd $-ba kerül, így tehát egy új gyár és a meglévők bővítése egyhamar kiteszi az első hallásra hihetetlennek tűnő összeget. Az Intel hivatalosan nem nyilatkozott a híresztelésekkel kapcsolatban, várhatóan a negyedéves üzleti jelentés április 18-i közzététele kapcsán szólnak majd erről a kérdésről.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 06:53

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.