Szerző: Vörös Péter

2000. április 10. 02:04

Az Intel 7 milliárd $-ra növeli idei beruházási kiadásait?

Az elemzők szerint erre van szüksége a világ legnagyobb chip gyártójának a kereslet kielégítéséhez. Az Intel eredetileg 5 milliárd $-t tervezett beruházásokra költeni az idén, szemben a tavalyi 3,4 milliárd $-ral. Az összeg legnagyobb részét gyártó és tesztelő berendezések teszik ki. Szakértők szerint a chip berendezés szállítók az utóbbi hetekben az Intel megrendelések megugrását tapasztalták. A 7 milliárd $ (Magyarország éves GDP-jének kb. 20%-a !) talán nem is tűnik túlzásnak akkor, ha figyelembe vesszük azt, hogy egy Intel gyár (fab) megépítése kb. 2 milliárd $-ba kerül, így tehát egy új gyár és a meglévők bővítése egyhamar kiteszi az első hallásra hihetetlennek tűnő összeget. Az Intel hivatalosan nem nyilatkozott a híresztelésekkel kapcsolatban, várhatóan a negyedéves üzleti jelentés április 18-i közzététele kapcsán szólnak majd erről a kérdésről.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.