Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 11. 13:06

A PanTel megvásárolta a MOLTELECOMot és ügyfélként megszerezte a MOL-t

[Mmd] A mai napon a MOL Rt. és a PanTel Rt. olyan szerződést kötött, amely alapján

[Mmd] A mai napon a MOL Rt. és a PanTel Rt. olyan szerződést kötött, amely alapján a MOLTELECOM a PanTel tulajdonába kerül.

A hat évre kötött megállapodás alapján a PanTel a legtöbb távközlési szolgáltatás tekintetében a MOL kizárólagos beszállítójává válik. A magyar távközlési piacon mindez ideig legnagyobb kihelyezési ügylet keretében a PanTel átveszi a teljes MOLTELECOM szervezetet, amely eddig a MOL szolgáltatási részlegeként működött. A PanTel új, siófoki székhelyű leányvállalata mintegy 200 főt foglalkoztat.

A kihelyezési ügylet része a MOL vállalati politikájának, amely szerint arra törekszik, hogy saját fő üzleti tevékenységeire összpontosítson.

"A MOL azért döntött a PanTel mint szolgáltató partner mellett, mert ez a cég képes arra, hogy a piacon hozzáférhető lehető legjobb minőségű szolgáltatásokat nyújtsa számunkra kedvező áron" - jelentette ki Áldott Zoltán. "Bízunk benne, hogy azok a munkatársaink, akik a MOL-tól a PanTelhez kerülnek, szintén élvezni fogják ennek jótékony hatásait, hiszen egy modern, világszínvonalú céghez csatlakoznak, míg a MOL-nál a távközlés nem tartozott a fő tevékenységek körébe. A váltásnak bizonyára kedvező hatása lesz a karrierlehetőségeikre is."

"A PanTel nagy reményeket fűz ehhez az ügylethez" - nyilatkozta Horváth Pál, a PanTel vezérigazgatója. "A MOL hazánk egyik legtekintélyesebb, legnagyobb vállalata, és lelkesít bennünket a tudat, hogy ügyfelünkként tudjuk kiszolgálni. Meggyőződésünk, hogy jelentősen javítani tudunk a MOL-nak nyújtott szolgáltatások színvonalán, és ebben számítunk a MOLTELECOMtól hozzánk kerülő új kollégákra is. Ennek érdekében a meglévő MOL infrastruktúra részleges korszerűsítését és hálózatunkkal való egyesítését tervezzük."

A MOLTELECOM új neve "PanTel TechnoCom Kft." lesz. Ez az elnevezés utal arra az igen különleges tapasztalatra, melyet ez a szervezet a technológiai távközlési (telemetriai) szolgáltatások, az olaj- és gázvezetékek mérőrendszereinek a távközlési kiszolgálása terén szerzett. A PanTel TechnoCom a MOL mellett a jövőben más, többnyire a szénhidrogén iparágban működő vállalatokat is megkeres majd technológiai kommunikációs és üzleti kommunikációs szolgáltatásokat tartalmazó kínálatával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról