:

Szerző: Barna József

2001. szeptember 8. 10:57

HomeStation: az Xbox titkos gyermeke?

A PC Format októberi, brit számában Bemutatjuk az Xbox titkos gyermekét címmel állítólag részletes leírás olvasható a Microsoft még meg sem jelent Xbox játékkonzoljának egyik mutánsáról, a sokkal inkább infotainment eszköznek, mint konzolnak tekinthető HomeStationről. Legalábbis ez áll a lapszám megvásárlására ösztönző, némileg szenzációhajhász online előzetesben.

A PC Format októberi, brit számában "Bemutatjuk az Xbox titkos gyermekét" címmel állítólag részletes leírás olvasható a Microsoft még meg sem jelent Xbox játékkonzoljának egyik mutánsáról, a sokkal inkább infotainment eszköznek, mint konzolnak tekinthető HomeStationről. Legalábbis ez áll a lapszám megvásárlására ösztönző, némileg szenzációhajhász online előzetesben.


Fotó: PC Format

Az oldalon közölt információk szerint a szerkesztők több forrásból is hallottak a fejlesztés alatt álló termékről: többek között a Microsoft, az Intel, az AMD(?) és az NVIDIA képviselőitől is. A Microsoft egyik meg nem nevezett partnere állítólag e szavakkal reagált a HomeStationnel kapcsolatos megkeresésre: "Ez nem titok az iparban senki előtt sem. De az emberek azt fogják mondani, hogy erről -- kiváltképpen a nevéről -- nem lenne szabad tudniuk."

A HomeStation ezek szerint egy szélessávú internet-hozzáféréssel rendelkező komplett otthoni szórakoztatóelektronikai termék lesz, mely HomeRF* vagy Bluetooth technológiával képes vezeték nélküli hálózatban kapcsolódni egyéb eszközeinkhez (videokamera, mp3-lejátszó, PDA stb.), így az otthoni szórakoztatás központjává válhat. A készülék, melyen -- mily meglepő -- a Microsoft Windows operációs rendszerének egyik változata fut majd, az NVIDIA nForce chipkészletére épül, és természetesen merevlemezt is tartalmaz.

A HomeStation képes lesz mind az Xboxra, mind pedig a PC-re írt játékok futtatására, emellett azonban -- a Microsoft .NET szolgáltatását igénybe véve -- video-on-demand és zenefájlok lejátszására és rögzítésére, tv-műsorok rögzítésére, internetböngészésre és levelezésre is alkalmas mindenes egyben.

A Microsoft a közölt információk szerint azért tartja titokban a termék fejlesztését, hogy ne fogja ki a szelet az Xbox vitorlájából. A HomeStation megjelenését nagy mértékben befolyásolhatja a szélessávú internet-hozzáférés tömeges egyesült államokbeli elterjedése, de a PC Format úgy tudja, hogy jövőre ilyenkor már beindul a Microsoft marketinggépezete.

* A Home Radio Frequency szabvány a Bluetooth-szal és a 802.11-gyel konkuráló vezeték nélküli hálózati szabvány, mely a 2,4 GHz-es frekvenciát használja egy lakáson belüli, jelenleg max. 10 Mb/sec-os sebességű hálózati kapcsolat kiépítésére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.