Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 5. 12:03

Már megrendelhetők a Windows XP operációs rendszerrel rendelkező Gateway konfigurációk

[CNET] A Gateway kedden megkezdte előrendelések felvételét Windows XP operációs rendszerrel rendelkező személyi számítógépeire.

[CNET] A Gateway kedden megkezdte előrendelések felvételét Windows XP operációs rendszerrel rendelkező személyi számítógépeire.

A megrendelt számítógépek szeptember végén kerülnek a vásárlókhoz, mondta a Gateway szóvivője, Brad Williams. Bár Williams nem árilta el, pontosan mikor kezdődnek a szállítások, a PC-gyártók szerint a Microsoft szeptember 24-től engedélyezi a Windows XP-s gépek forgalmazását. Az operációs rendszer különálló, dobozos változata október 25-én kerül az üzletek polcaira.

A San Diego-i Gateway reményei szerint az Egyesült Államokban található 296 kiskereskedelmi boltja nagy segítséget jelent majd a Windows XP és így saját gépeinek népszerűsítésében. Tegnaptól az üzletekben a vásárlók már megtekinthetik a Windows XP termékbemutatót is.

A számítógépgyártó számításai szerint az amerikai lakosság 85 százaléka könnyedén elérheti a Gateway üzleteit. A szóvivő ugyan nem árult el részleteket, de nyomatékosította, hogy a boltoknak nagy szerepe lesz a Windows XP népszerűsítésében.

Az elemzők véleménye megosztott a Gateway akciójával kapcsolatban. "Az üzletek valóban előnyt jelentenek, mert a vásárlók így közelről is kapcsolatba kerülhetnek a Windows XP-vel, ami persze mindig jó dolog vásárlás előtt" -- mondta Toni Duboise, az ARS elemzője.

Az üzletek jó lehetőséget kínálnak a Gateway-nek a többi számítógépgyártóvalk szemben, de "továbbra sem hiszem, hogy az utcán kígyóznak majd a sorok a Windows XP-ért" -- tette hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról