:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 3. 15:07

Az AOpen szeptemberben kezdi meg 24x CD-RW meghajtóinak a gyártását

[Digi Times] Az AOpen szeptemberben kezdi meg 24x sebességű CD-RW meghajtóinak sorozatgyártását. A vállalat képviselői szerint jelenleg a 16x meghajtók a legkeresettebbek, de ezeket hamarosan felváltják a 24x driveok.

[Digi Times] Az AOpen szeptemberben kezdi meg 24x sebességű CD-RW meghajtóinak sorozatgyártását. A vállalat képviselői szerint jelenleg a 16x meghajtók a legkeresettebbek, de ezeket hamarosan felváltják a 24x driveok.

Az AOpen a Ricoh chipkészletét választotta a meghajtójába. A tajvani Mediatek is kínál 24x chipkészleteket, de az AOpen és a Ricoh már régóta szoros üzleti kapcsolatban állnak, és a Mediatek chipkészletei nem olcsóbbak annyival a Ricoh termékeinek, hogy az AOpennek megérje váltani. Mindazonáltal az AOpen nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben a Mediatektől is vásároljon CD-RW chipkészleteket.

Más CD-RW gyártóktól eltérően az AOpen által készített meghajtók többsége saját név alatt kerül forgalomba, és csak 40% az OEM drive-ok aránya. A saját márkanév alatt forgalmazott meghajtók átlagosan 5 százalékkal több profitot termelnek, mint az OEM eladások - állítja az AOpen.

Az első félév során az AOPen 350 ezer CD-RW meghajtót adott el, ami havi átlag 60 ezer darabna felel meg. Ezzel szemben augusztusban az eladpott meghajtók száma elérte a 90 ezret, és a termelési volumen várhatóan tovább nő az év végéig. Az AOpen szerint mindenféle erőlködés nélkül el tudják érni az erre az évre tervezett 1,2 milliós eladási volument.

Az AOpen versenytársai közül a Lite-On már megkezdte a 24x CD-RW meghajtók gyártását, és hamarosan az Asustek és a BTC is előrukkol hasonló termékeivel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.