Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 8. 16:49

Spitfire és Thunderbird hírek

Az Ace's Hardware a tajvani IT Home információira hivatkozva azt a hírt tette közzé, hogy az AMD olcsó processzora, a Spitfire hivatalos bejelentése áprilisban lesz. A CPU a boltokban először májusban látható. A chip 0,18 mikronos alumíniumalapú technológiával készül és Socket A foglalatba helyezhető. A mag 128 kbyte L1 és 64 kbyte L2 cache-t tartalmaz majd. A Thunderbird várhatóan májusban vagy júniusban jelenik meg 128 kbyte L1 és 256 kbyte L2 cache-el, Slot A és Socket A kivitelben. A cikk szerint a Slot A és Socket A foglalat nem kompatibilis egymással, tehát ne számítsunk különféle átalakítókártyákra, mint az Intel PGA370 és FCPGA esetében. Ha mindez igaz, akkor eleinte a Spitfire hasonló problémákra számíthat, mint korábban az Athlon: gyors és olcsó processzor megfelelő alaplaptámogatás nélkül. Tegnap beszámoltunk arról, hogy a VIA KZ133 alaplapi chipkészlet megjelenése májusra várható, az eddigi tapasztalatokat figyelembe véve több hónapba is beletelik, mire széles körben kaphatók lesznek a KZ133 alaplapok.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

9

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.