:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 31. 11:06

Már a Compaq iPAQ gépeken is lehet játszani a Sega sündisznójával, Sonic-kal

[CNET] A Sega csütörtökön bejelentette, hogy a kaliforniai Synovial-lal közösen játékokat készítenek a Compaq iPAQ kéziszámítógépeire. Az első játékok között lesz a legendás Sonic the hedgehog is.

[CNET] A Sega csütörtökön bejelentette, hogy a kaliforniai Synovial-lal közösen játékokat készítenek a Compaq iPAQ kéziszámítógépeire. Az első játékok között lesz a legendás "Sonic the hedgehog" is.

A Sega tavasszal beszüntette a Dreamcast játékkonzol gyártását és azóta kizárólag szoftverfejlesztéssel foglalkozik. A vállalat a ma kapható és jövőben megjelenő konzolokon (Xbox, PlayStation2) kívül mobiltelefonokra és kéziszámítógépekre is készít játékokat. Az Egyesült Államokban már kapható a Motorola i85s mobiltelefon, amelyen a Sega által fejlesztett "Tetris" található.

Az iPAQ-on való játékhoz a felhasználóknak fel kell telepíteniük a Synovial által készített emulátort, amely a Sega Game Gear kézikonzolra írt játékokat tudja futtatni. Az emulátorhoz három Sega játékot is mellékelnek, közöttük lesz a "Sonic the hedgehog" és a "Baku Baku Animal". A további játékokat az internetről lehet majd letölteni - természetesen megfelelő díjazásért.

A két vállalat közleménye szerint a Game Gear emulátor hamarosan megjelenik más mobil operációs rendszerekre és mobil készülékekre is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.