Szerző: mz

2000. április 8. 01:45

Windows Me - hamarosan

A Microsoft a hétvégén, a Microsoft Extreme-en fogja bemutatni legújabb operációs rendszerét, a Windows Me-t. A rendezvényen azonban nemcsak az Me lesz újdonság, hanem a Windows CE egy újabb, Pocket PC névre hallgató verziója, és a FrontPage 2000 is.

A Microsoft a hétvégén, a Microsoft Extreme-en fogja bemutatni legújabb operációs rendszerét, a Windows Me-t. A rendezvényen azonban nemcsak az Me lesz újdonság, hanem a Windows CE egy újabb, Pocket PC névre hallgató verziója, és a FrontPage 2000 is.
A Windows Me a tesztelés végső fázisába, a beta 3 állapotba került. Az új rendszer négy kiemelt területre összpontosít: a számítógép egészségi állapota, digitális multimédia, otthoni hálózatok és online képességek. A fejlesztők igyekeznek tovább egyszerűsíteni például a különféle perifériák telepítését, illetve igyekeznek áthidalni a legutóbbi kiadás és az azóta megjelent hadvereszközök közötti szakadékot.
A Microsoft a Windows Me-t egyértelműen csak otthoni felhasználóknak, esetleg kisebb cégeknek ajánlja. Míg a főleg a multimédiás képességekre, egyszerű kezelhetőségre vágyó otthoni felhasználók profitálhatnak az új rendszerre való áttérésből, addig az üzleti felhasználó kevésbé, aminek oka a régebbi kiadásokban még megtalálható hálózati technológiák hiánya.
Az Me megjelenése az év második felére várható, valószínűleg frissítésként és teljen változatban is megjelenik. A Windows 98-ból ismert módon szorosan integrálódik az Internettel, illetve több linket is tartalmaz különféle Microsoft-érdekeltségekre, például online játékoldalakra.
Az eredeti szándékok szerint a Windows 98 lett volna az utolsó DOS-alapú operációs rendszer. Időközben a - legalábbis a Microsoft számára - kezdvezőtlen piaci folyamatok, illetve rossz nyelvek szerint a fejlesztések problémái indokolták a döntést, miszerint a DOS végleges feladása előtt még egy DOS-alapú rendszer jelenik meg.
A Windows Me legfontosabb újdonságai:
- System Restore: a legfontosabb rendszerfájlok visszaállítása azok véletlen törlésekor
- Auto Update: automatikus rendszerfrissítés
- Home Networking Wizard: számítógépek egyszerű hozzáadása otthoni hálózatokhoz
- Windows Image Acquisition: digitális kamerák leegyszerűsített kezelése
- Windows Movie Maker: digitális filmszerkesztő szoftver

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.