Szerző: roberto

2001. augusztus 30. 15:00

Elkészült a KOffice 1.1

[LinuxToday] A KDE Projekt bejelentette a KOffice irodai programcsomag 1.1-es verziójának elkészültét. A sajtóközleményben minden KOffice-felhasználót bátorítanak arra, hogy frissítsen az 1.1-re.

KDE[LinuxToday] A KDE Projekt bejelentette a KOffice irodai programcsomag 1.1-es verziójának elkészültét. A sajtóközleményben minden KOffice-felhasználót bátorítanak arra, hogy frissítsen az 1.1-re.

Eugene Clement, a MandrakeSoft termékmenedzsere elmondta, hogy a KOffice jelentős fejlesztéseken ment/megy át, és mindenképp fényes jövő vár rá. Pillanatnyilag a KOffice funkcionalitásával az otthoni és kisirodai felhasználók igényeit teljesen kielégíti, és ahogy a védjegyzett dokumentumformátumok importszűrői fejlődnek, valamint a programcsomag képességei tovább bővülnek, a KOffice a vállalati igényeknek is képes lesz megfelelni.

"A KOffice ezen kiadásával a fejlesztőcsapat egy rendkívül stabil és teljes irodai csomagot nyújtott át" -- mondta Waldo Bastian, aki a SuSE munkatársa és a KDE aktív fejlesztője. "A KOffice teljesen kihasználja a a KDE 2.2 által nyújtott új nyomtatási lehetőségeket [...], a KDE-vel szorosan integrált csomag, így rendkívül erőforrástakarékos, és a a KParts technológiának köszönhetően rugalmas és bővíthető".

A KOffice részei: KWord (szövegszerkesztő), KPresenter (bemutatókészítő) KSpread (táblázatkezelő), Kontour (vektorgrafikus rajzolóprogram), Kivio (folyamatábra-szerkesztő), KChart (grafikonkészítő) és a KFormula (képletszerkesztő).

A KOffice 1.1-es kiadásához fűzött megjegyzések itt olvashatóak, az 1.0-hoz képest történt változásokról itt tájékozódhatunk, a különféle disztribúciókhoz készült bináris csomagok a master.kde.org-ról tölthetők le, a forráskód ugyanott található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról