Szerző: roberto

2001. augusztus 30. 14:58

GNOME Accessibility Project -- GNOME 2 kisegítő lehetőségekkel

[LinuxToday] A GNOME Foundation bejelentette a GNOME kisegítő lehetőségeinek korai változatát. Ezáltal a GNOME-os programok új generációja számára lehetővé válik a különféle segítő technológiák alkalmazása. A kisegítő lehetőségek alapját az ATK API és az AT SPI képezi.

GNOME[LinuxToday] A GNOME Foundation bejelentette a GNOME kisegítő lehetőségeinek korai változatát. Ezáltal a GNOME-os programok új generációja számára lehetővé válik a különféle segítő technológiák alkalmazása. A kisegítő lehetőségek alapját az ATK API és az AT SPI képezi.

Az Accessibility Toolkit (ATK API) a GTK+ 2.0 GUI toolkittel együtt használva beépített kisegítő lehetőségeket biztosít, így a fejlesztők a GTK+ widgetek használata közben automatikusan is olyan alkalmazásokat készítenek, amelyek megkönnyítik az alternatív kommunikációt.

Az Assistive Technologies Service Provider Interface (AT SPI) pedig interfészt biztosít a fejlesztőknek olyan technológiákhoz, mint a hangvezérlés, a beszédgenerátor, a képernyőolvasó vagy a képernyőnagyító.

A fejlesztésben már eddig is sokat segítő Sun Microsystems mérnöke, Robert O'Dea elmondta, hogy a céljuk a kisegítő lehetősek alapszinten való beépítése volt, amellyel a GNOME-fejlesztők számára a komponensek közötti egységesség biztosítható egy szabványos API-n keresztül.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról