Szerző: Barna József

2001. augusztus 30. 09:54

Az AMD eladásból származó jövedelme 15%-kal csökken a harmadik negyedévben

[SBN] Robert Herb, az AMD alelnöke a SoundView Technologys Semiconductor Conference hallgatósága előtt tegnap beszámolt cége harmadik negyedéves előrejelzéseiről. Mint elmondta, a korábbi prognózisokban (10-15%-os csökkenés) megjelölt legpesszimistább bevételek várhatóak: 15%-os csökkenés a második pénzügyi negyedév 985,3 millió dolláros eladásból származó bevételéhez képest. Ugyanakkor Herb elmondta, hogy várakozásaik szerint a mikroprocesszorok eladási mutatói a harmadik negyedévben is elérik vagy megközelítik a második negyedéves szintet, amikor is a cég rekordmennyiségű, közel 8 millió processzort értékesített.

[SBN] Robert Herb, az AMD alelnöke a SoundView Technology's Semiconductor Conference hallgatósága előtt tegnap beszámolt cége harmadik negyedéves előrejelzéseiről. Mint elmondta, a korábbi prognózisokban (10-15%-os csökkenés) megjelölt legpesszimistább bevételek várhatóak: 15%-os csökkenés a második pénzügyi negyedév 985,3 millió dolláros eladásból származó bevételéhez képest. Ugyanakkor Herb elmondta, hogy várakozásaik szerint a mikroprocesszorok eladási mutatói a harmadik negyedévben is elérik vagy megközelítik a második negyedéves szintet, amikor is a cég rekordmennyiségű, közel 8 millió processzort értékesített.

A cég hosszú ideje nyereséges flash-memória üzletágát is sújtja a válság. Herb szerint mintegy 100 millió dollárral, azaz 30%-kal csökken az e termékek eladásából származó bevétel.

Júliusban az AMD úgy látta, hogy a negyedik negyedévben a szokásos karácsonyi szezonnak, illetőleg a flash-memóriapiac fellendülésének köszönhetően szolid profitot lesz képes realizálni. Tegnap Herb már nem tért ki a negyedik pénzügyi negyedéves előrejelzésekre. A cég nettó bevétele 17,4 millió dollár volt a második negyedévben, szemben az első negyedéves 124,8 millió dollárral.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról