Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 29. 17:01

Ősszel jelennek meg az NVIDIA Titanium videochipjei és a Detonator 4 meghajtó, amely támogatja a Windows XP operációs rendszert

Egy birtokunkba került dokumentum azt sugallja, hogy az NVIDIA szakít az évek óta megszokott Pro, Ultra, MX típusjelzésekkel, és a GeForce3 sorozat ősszel megjelenő új tagjait Titanium néven hozza forgalomba.

HIRDETÉS

Egy birtokunkba került dokumentum azt sugallja, hogy az NVIDIA szakít az évek óta megszokott "Pro", "Ultra", "MX" típusjelzésekkel, és a GeForce3 sorozat ősszel megjelenő új tagjait "Titanium" néven hozza forgalomba.

A trend már a GeForce2 MX sorozat átformálásakor elindult, amikor a különböző árkategóriás chipeket az NVIDIA számokkal jelölte meg: így született a GeForce2 MX200 és MX400. Ehhez hasonlóan történt a GeForce2 Go sorozat tagjainak megkülönböztetése is.

A hozzánk eljutott dokumentum szerint az NVIDIA három chipet jelentet meg az ősszel, ezek közül a GeForce3 Titanium termékek a leginkább figyelemre méltóak. A GeForce3 Ti 500 a legfelsőbb teljesítmény- és árkategóriát képviseli, míg a GeForce3 Ti 200 egy mindenki számára elérhető megoldás. Ha így jobban tetszik: GeForce3 Ultra és GeForce3 MX.

Az NVIDIA GeForce2 Ti valószínűleg az asztali GeForce2 chipek hattyúdala, alsó árkategória de a már jól ismert GeForce2 teljesítmény jellemzi a chipet.

A dokumentum tartalmaz még utalásokat a Detonator 4 meghajtóprogramokra is. Ezek alapján szinte bizonyosnak mondható, hogy a driver megjelenése egybeesik majd a Microsoft DirectX 8.1 debütálásával.

A meghajtóprogram támogatja a Windows XP operációs rendszert, és a jelek szerint új TwinView lehetőségeket és funkciókat valamint 3D szemüveg támogatást ígér -- no meg jelentős teljesítménynövekedést.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 04:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.