:

Szerző: sammer

2001. augusztus 29. 18:06

Új információk a Funcom berkeiben készülő Midgard online RPG és stratégiai játékról

A Funcom megnyitotta legújabb készülő játékának, a Midgardnak a hivatalos

A Funcom megnyitotta legújabb készülő játékának, a Midgardnak a hivatalos weboldalát, ahol információkat, részletes FAQ-t, és különféle multimédás anyagokat lehet találni a játékról.

A Midgard egy, a skandináv történelmen és mitológián alapuló folyamatosan működő online világ lesz. A játék a tradícionális szerepjátékok és stratégiai játékok keveréke, ami lehetőséget ad a játékosnak egy, a saját elképzelése szerint kialakított karakter elkészítéséhez, amivel a Midgard részletesen szimulált virtuális világába léphet.

Karakterünk széles kínálatból választhat egy mesterséget -- többek között lehet kereskedő, kovács, favágó, földműves --, lakóhelye pedig kezdetben az öt kezdő város egyike lehet, de később akár saját házat építhet, és így egész falukat létrehozhatnak a játékosok.

Az elsődleges cél a közösségi, szakmai és politikai elismerés megszerzése a játékban, lehetünk a szakmánk egyik elismert mestere, egy kiemelkedő és befolyásos személyisége a világnak, vagy esetleg a falu, illetve több falu közösségének a vezetője. Ahogy a karakter egyre több tapasztalatot és tudást szerez, egyre bölcsebb és öregebb lesz egy olyan világban, ahol a kor, a bölcsesség és az érettség az igazi értéke egy embernek. Menet közben lehetőség lesz megváltoztatni a hivatást, az elkötelezettséget, így a játék korlátlanul változatos, és soha nem lehet eljutni a végkifejletig.

A Midgard Skandinávia ezer évvel ezelőtti valós és mitológiai történelmére épül, és eképpen a játékosok is istenfélők -- imádkoznak és áldozatokat ajánlanak az istenüknek -- valamint színre kerülnek a mitológiai vadálatok, óriások, és a barbárok. Bár a játék megjutalmazza azt, aki békés utat választ a problémák megoldására, magasztos harcosokra és kegyetlen Vikingekre mindig számítani kell.

A "first-person" 3D-s világban játszódó Midgard -- ahol a magas hegységek ugyanúgy megtalálhatóak lesznek, mint a mély fjordok, a hideg gleccserek, a mérsékelt erdőségek, a nagy és kisvárosok, és a faluk -- valós időben játszódik. Egy ilyen világ több ezer más játékossal lehet benépesítve, akikkel együtt, vagy egymással rivalizálva építgethetjük az erős, gazdag, és a lehető legbefolyásosabb közösségeket és vehetünk részt egy klasszikus történet alapú valósághű skandináv mondában: egy történetben, ahol az istenek a Földön járkálnak, ahol a mítoszok és legendák a mindennapi élet eleven részei, és ahol a játékos teremti meg az életet, és a lélegző környezetet.

Ez egy új online stílus, ami a tradícionális értékeken és feltételezéseken alapul, és izgalmas utazást ígér a játékosnak - a valóság mondájában.

A játék elkészültének időpontjáról még csak annyit lehet tudni, hogy: "Majd ha az istenek úgy akarják".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.