Szerző: roberto

2001. augusztus 28. 18:15

Ximian: egységes programcsomag desktop felhasználóknak különféle Unix rendszerekre

[Ximian] A GNOME-os programokkal foglalkozó Ximian tegnap bejelentette Ximian Desktop nevű programcsomagjait, amely a Ximian GNOME desktop felületen kívül egy teljes desktop rendszer minden fontos elemét tartalmazza dokumentációval és terméktámogatással együtt.

Ximian[Ximian] A GNOME-os programokkal foglalkozó Ximian tegnap bejelentette Ximian Desktop nevű programcsomagjait, amely a Ximian GNOME desktop felületen kívül egy teljes desktop rendszer minden fontos elemét tartalmazza dokumentációval és terméktámogatással együtt.

A Ximian Desktop Standard Edition a GNOME felhasználói felületen kívül tartalmazza a Red Carpet telepítőszoftvert, az Evolution kommunikációs szoftvert (előzetes verzió), valamit az AbiWord szövegszerkesztőt, a Mozilla webböngészőt, a Gnumeric táblázatkezelőt, és a GIMP képszerkesztőt. A csomaghoz 30 napos webes technikai tanácsadás jár. A Ximian Desktop Professional Editionben a Standard változat összetevőin kívül a StarOffice irodai csomag is megtalálható.

A szoftvercsomagok a következő *nix rendszerre érhetők el: Red Hat Linux 6.2-7.1, Linux Mandrake 7.0-8.0, SuSE 6.4-7.2, Debian GNU/Linux 2.2 (Potato), TurboLinux 6.0, Solaris 7 és 8, Yellow Dog Linux 1.2-2.0, Linux PPC 2000. A Standard Edition ára 30 dollár, Professional Edition ára pedig 50 dollár lesz.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról