Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 27. 17:42

Két i845 chipkészletes alaplappal robbant az AOpen

Az AOpen bejelentette, hogy a világon elsőként dobja piacra Intel i845 chipkészletes alaplapjait.

Az AOpen bejelentette, hogy a világon elsőként dobja piacra Intel i845 chipkészletes alaplapjait.

A hamarosan megjelenő MX4BS és AX4BS egyaránt fekete színű nyomtatott áramköri lemezzel készül, tovább növelve a színes számítógépalkatrészek egyre bővülő családját. A két alaplap közötti egyetlen lényegi eltérés, hogy az MX4BS mATX kialakítású és csak 3 PCI foglalattal rendelkezik, míg az AX4BS teljes ATX méretű, ennek megfelelően 5 PCI bővítőhellyel szerelték fel.

Mindkét alaplap i845 chipkészletes és PC133 SDRAM-ot támogat. A PCI slotok mellett 1 AMR és 1 AGP foglalat áll a felhasználó rendelkezésére. A szokásos 4 USB porton és az AC'97 audiovezérlőn kívül említésre méltó még az ATA 33/66/100 eszközöket kezelő southbridge chip.


AOpen AX4BS

A mATX méretű MX4BX várható ára 139 dollár, a nagytestvért, a teljes ATX kialakítású AX4BS-t pedig 149 dollárért adják majd. Az árban a mellékelt Norton Anti-Virus 2001 és 3 év garancia is benne foglaltatik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról