Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 23. 17:36

A Nanya Technology megkezdte a DDR333 memóriachipek sorozatgyártását

[EE Times] A tajvani Nanya Technology megkezdte a 128 MBites és 256 MBites 166 MHz-es DDR333 memóriachipek sorozatgyártását.

HIRDETÉS

[EE Times] A tajvani Nanya Technology megkezdte a 128 MBites és 256 MBites 166 MHz-es DDR333 memóriachipek sorozatgyártását.

A 2,7 GByte/sec elméleti maximális adatáteresztőképességgel bíró memóriatípus 2,5-szer gyorsabb a leginkább elterjedt PC133 SDRAM-nál és 25 százalékkal múlja felül a DDR266 SDRAM-ot. A Nanya közleménye szerint az év végére a vállalat által gyártott chipek 20 százalékát már a DDR333 DRAM-ok teszik majd ki.

A DRAM chipek ára az elmúlt egy év során több, mint 90 százalékkal esett és számos gyártó kénytelen a termékeit áron alul, veszteséggel értékesíteni. A Nanya képviselője a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy októberben enyhe emelkedés várható a DRAM árakban, de részleteket nem árult el. A memóriamodulok gyártóinak körében mindenesetre már emelkedik a kereslet.

A Nanya az új chipeket olyan nagyteljesítményű szerverekbe, asztali gépekbe és hordozható PC-kbe szánja, amelyek 1,5 GHz-es vagy gyorsabb processzorral rendelkeznek. A vállalat abban reménykedik, hog játékkonzolok, digitális TV-k és set-top box gyártók is érdeklődnek majd az új termékek iránt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 08:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.