:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 23. 17:36

A Nanya Technology megkezdte a DDR333 memóriachipek sorozatgyártását

[EE Times] A tajvani Nanya Technology megkezdte a 128 MBites és 256 MBites 166 MHz-es DDR333 memóriachipek sorozatgyártását.

[EE Times] A tajvani Nanya Technology megkezdte a 128 MBites és 256 MBites 166 MHz-es DDR333 memóriachipek sorozatgyártását.

A 2,7 GByte/sec elméleti maximális adatáteresztőképességgel bíró memóriatípus 2,5-szer gyorsabb a leginkább elterjedt PC133 SDRAM-nál és 25 százalékkal múlja felül a DDR266 SDRAM-ot. A Nanya közleménye szerint az év végére a vállalat által gyártott chipek 20 százalékát már a DDR333 DRAM-ok teszik majd ki.

A DRAM chipek ára az elmúlt egy év során több, mint 90 százalékkal esett és számos gyártó kénytelen a termékeit áron alul, veszteséggel értékesíteni. A Nanya képviselője a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy októberben enyhe emelkedés várható a DRAM árakban, de részleteket nem árult el. A memóriamodulok gyártóinak körében mindenesetre már emelkedik a kereslet.

A Nanya az új chipeket olyan nagyteljesítményű szerverekbe, asztali gépekbe és hordozható PC-kbe szánja, amelyek 1,5 GHz-es vagy gyorsabb processzorral rendelkeznek. A vállalat abban reménykedik, hog játékkonzolok, digitális TV-k és set-top box gyártók is érdeklődnek majd az új termékek iránt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.