Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 23. 17:36

A Nanya Technology megkezdte a DDR333 memóriachipek sorozatgyártását

[EE Times] A tajvani Nanya Technology megkezdte a 128 MBites és 256 MBites 166 MHz-es DDR333 memóriachipek sorozatgyártását.

[EE Times] A tajvani Nanya Technology megkezdte a 128 MBites és 256 MBites 166 MHz-es DDR333 memóriachipek sorozatgyártását.

A 2,7 GByte/sec elméleti maximális adatáteresztőképességgel bíró memóriatípus 2,5-szer gyorsabb a leginkább elterjedt PC133 SDRAM-nál és 25 százalékkal múlja felül a DDR266 SDRAM-ot. A Nanya közleménye szerint az év végére a vállalat által gyártott chipek 20 százalékát már a DDR333 DRAM-ok teszik majd ki.

A DRAM chipek ára az elmúlt egy év során több, mint 90 százalékkal esett és számos gyártó kénytelen a termékeit áron alul, veszteséggel értékesíteni. A Nanya képviselője a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy októberben enyhe emelkedés várható a DRAM árakban, de részleteket nem árult el. A memóriamodulok gyártóinak körében mindenesetre már emelkedik a kereslet.

A Nanya az új chipeket olyan nagyteljesítményű szerverekbe, asztali gépekbe és hordozható PC-kbe szánja, amelyek 1,5 GHz-es vagy gyorsabb processzorral rendelkeznek. A vállalat abban reménykedik, hog játékkonzolok, digitális TV-k és set-top box gyártók is érdeklődnek majd az új termékek iránt.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról