:

Szerző: jimi

2001. augusztus 17. 19:47

Ingyenesen elérhető a LANguard hálózati felügyelő szoftver

[Network World, Denise Dubie] A GFI, amely e-mail és hálózati biztonsági szoftverekkel foglalkozik, a múlt héten kidata a LANguard nevű hálózati keresőprogramjának legújabb változatát. A felhasználók ingyen hozzájuthatnak a termékhez, melynek használatával biztonságosan megvalósítható a hálózatok védelme.

_ [Network World, Denise Dubie] A GFI, amely e-mail és hálózati biztonsági szoftverekkel foglalkozik, a múlt héten kidata a LANguard nevű hálózati keresőprogramjának legújabb változatát. A felhasználók ingyen hozzájuthatnak a termékhez, melynek használatával biztonságosan megvalósítható a hálózatok védelme.

A GFI szerint a programjuk megoldja az egész hálózat védelmét. Felismeri a nemkívánatos megosztásokat, a nyitott portokat és azokat a bejegyzéseket, amelyek nem biztonságosak, valamint figyelmeztetést küld, amennyiben az operációs rendszerünk túl sok információt oszt meg a kívülről becsatlakozóval. Ezen kívül alkalmas a jelszavak hatékonyságának ellenőrzésére, valamint az operációs rendszerek felismerésére. Leellenőrzi az erőforrásokat, majd a munkájáról HTML formátumú riportot készít.

A szoftver minden információt megad számunkra, amelyek segítségével biztonságos rendszert készíthetünk. Kizárólag Windows NT és Windows 2000 operációs rendszerek alatt működik, de mivel ez alapvetően szerverekre szánt program, ez nem is meglepő.

Habár a LANguard ingyenesen elérhető, a cég számos e-mail és hálózati felügyelő- és biztonsági rendszert készít és árusít. A programról további információkat az alábbi webcímről lehet szerezni, valamint innen tölthető le a program legfrisebb változata is:

www.gfi.com/languard/lanscan.htm

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.