Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 14. 11:41

Az Intel offenzivája elindult: az IBM beszünteti az AMD processzoros gépek árusítását Észak-Amerikában

[CNET] Az IBM tegnap bejenetette, hogy beszünteti az AMD processzoros számítógépek forgalmazását Észak-Amerikában.

[CNET] Az IBM tegnap bejenetette, hogy beszünteti az AMD processzoros számítógépek forgalmazását Észak-Amerikában.

A számítógépgyártó továbbra is kínálja AMD processzoros asztali PC-it Ázsiában - erősítette meg az IBM szóvivője. Azonban Az Egyesült Államokban és Kanadában már nem kerül forgalomba több Athlon és Duron processzoros IBM számítógép. Ezen felül az IBM európai részlege a marketing költségvetéséből gyakorlatilag semmit sem fordít az AMD processzoros rendszerek hirdetésére.

Ellentétben a Compaq-kal és a Hewlett-Packarddal, az IBM sosem reklámozta erőteljesen az AMD-alapú PC-it. A "Kék Óriás" először tavaly szeptemberben mutatott be AMD processzoros asztali gépeket, de a chipek csak az egyedi rendelésre összeállított kondifurációkban voltak elérhetők. Kanadában pedig mindössze két AMD processzoros IBM számítógép került kereskedelmi forgalomba.

Mindazonáltal a bejelentés szimbolikus jelentőségű egy, az iparágra mindig is a oly nagy hatással lévő cégtől, mint az IBM, nem beszélve arról, hogy joggal vonható párhuzam a bejelentés és az Intel mostanság körvonalazódó, átfogó AMD-ellenes hadjárata között.

Az AMD processzorok elhagyása a kínálatból a termékstruktúra egyszerűsítése miatt történt - indokolt az IBM szóvivője Bob Page. "Az Egyesült Államokban már nem forgalmazunk AMD processzoros gépeket. Úgy döntöttünk, egszerűsítjük a termékstruktúránkat, hogy a vásárlók jobban átláthassák azt".

Az IBM Canada továbbra is árulja az AMD chipes NetVista A40i modelleket, de már nem gyártják ezeket a gépeket. A szériát megszüntették és nem is kínálják tovább, ha a készletek elfogytak.

Az IBM továbbra is értékesít AMD processzoros gépeket Japánban és Ázsiában. A vásárlókat arrafelé nem érdekli igazán a gépben található processzor típusa - mondta Page.

  • Szólj hozzá a fórumban!
  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról