:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 13. 16:18

Az NVIDIA 80 dollárt kap minden eladott Xbox után

A BusinessWeek információi szerint az NVIDIA minden egyes eladott Microsoft Xbox játékkonzol után 80 dollár jogdíjra jogosult.

A BusinessWeek információi szerint az NVIDIA minden egyes eladott Microsoft Xbox játékkonzol után 80 dollár jogdíjra jogosult.

Az Xbox november 8-án debütál az Egyesült Államokban. A Microsoft a kereskedelmi megjelenés idejére 800 ezer Xbox-ot szállít az üzletekbe, amelyet december végéig további 1 millió gép követ majd.

Mint ismeretes, az NVIDIA tervezte és gyártatta az Xbox két fő alkotórészét: az XGPU-nak nevezett grafikus chipet és az MCPX-et, azaz a média- és kommunikáicós processzort. Ez utóbbi chip apró változtatásokkal megtalálható az nForce alaplapi chipkészletben is. A kaliforniai cég az Xbox-szerződés megkötésekor 200 millió dollárt kapott a Microsoft-tól az Xbox-szal kapcsolatos fejlesztésekre.

A Microsoft konzolja valószínű még az idén megjelenik Japánban, de az európai játékosoknak sajnos 2002 tavaszáig kell várniuk a gépre.

Az NVIDIA a holnapi tőzsdezárás után hozza nyilvánosságra legutóbbi pénzügyi negyedévének adatait.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.