:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 13. 10:58

A vártnál nagyobb a veszteség a Creative-nál; hamarosan itt az új hangkártyacsalád, az Audigy

A szingapúri Creative Technology nyilvánosságra hozta negyedéves és egész éves pénzügyi adatait.

A szingapúri Creative Technology nyilvánosságra hozta negyedéves és egész éves pénzügyi adatait.

A beszámoló szerint az európai és ázsiai piacon gyengélkedése miatt a Creative a vártnál lényegesen alacsonyabb bevételt és az előrejelzettnél nagyobb veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A vállalat a június 30-án véget ért negyedévben 73,4 millió dolláros (részvényenkénti 94 centes) nettó veszteséget ért el, szemben az előző év azonos időszakában realizált 17,4 millió dolláros (részvényenkénti 20 centes) nettó profittal.

Az egész pénzügyi évre vetítve a Creative vesztesége 130,4 millió dollár (részvényenként 1,30 dollár) volt, szemben a 2000-as pénzügyi évben elért 161 millió (részvényenkénti 1,86) dolláros profittal.

A negyedik negyedévben a vállalat bevétele 234,2 millió dollárt tett ki, ami lényegesen elmarad az előző év azonos időszakában elért 307,7 millió dollártól. Éves szinten a Creative bevétele 1,23 milliárd dollárt tett ki, ami 9 százalékkal kevesebb a 2000-es pénzügyi évben elért 1,34 milliárd dolláros szint.

A vállalat közleményében hangsúlyozta, hogy a következő negyedév során alacsonyabb bevételt de ugyanakkor magasabb profitot remélnek, ugyanis megszüntetnek számos alsó kategóriás és kevés hasznot hozó termékvonalat, de ugyanakkor bemutatják új, felső kategóriás hangkártyáikat és audioeszközeiket.

Az audioeszközökről egyelőre nem sok mindent tudni, de a hangkártyákról már felröppentek különféle információk. Az Audigy névre keresztelt sorozat új EMU10K2 audioprocesszorral lesz ellátva és a felső kategóriás modelleken FireWire csatlakozó is lesz. A kártyákat várhatóan szeptemberben jelenti be a Creative.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.