Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 9. 15:46

A Samsung megkezdte a 256 Mbites RDRAM memóriachipek sorozatgyártását 0,15 mikronos csíkszélességgel

[Digi Times] A Samsung Electronics július 7-én jelentette be, hogy megkezdi 256 Mbites Rambus DRAM memóriachipjeinek sorozatgyártását.

[Digi Times] A Samsung Electronics július 7-én jelentette be, hogy megkezdi 256 Mbites Rambus DRAM memóriachipjeinek sorozatgyártását.

A 0,15 mikronos csíkszélességgel készülő memóriachipek 2001 végére átveszik a vezető szerepet a 128 MBites RDRAM IC-ktől a vállalat palettáján. A koreai félvezetőgyártó az év végén tervezi beindítani első 0,13 mikronos gyártósorait és 2002 elején megkezdődnek a négy bankos RDRAM chipek próbagyártási munkálatai.

A Samsung álláspontja szerint a 0,15 mikronos csíkszélességgel készülő áramkörök 30 százalékkal gazdaságosabban gyárthatók, ráadásul az új technológiával készült chipek órajele akár 1 GHz is lehet.

A Samsung a 60 százalékos DRAM-piaci részesedés megtartása érdekében szeretné gyártósorait minél előbb átállítani 0,15 mikronos csíkszélességű gyártásra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról