:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 9. 13:28

A Sun erőteljesen növelni kívánja tárolóeszköz-piaci részesedését

[Sun Microsystems] A Sun Microsystems bejelentette, hogy olyan egyezséget kötött a Hitachival és a Hitachi Data Systemsszel, amely alighanem megváltoztatja a tárolóeszközök és és az adatok felügyeletét a vállalati piacon.

[Sun Microsystems] A Sun Microsystems bejelentette, hogy olyan egyezséget kötött a Hitachival és a Hitachi Data Systemsszel, amely alighanem megváltoztatja a tárolóeszközök és és az adatok felügyeletét a vállalati piacon.

A két cég egyesíti erőit és az új Sun StorEdge 9900 sorozatú termékekkel, illetve a köréjük épülő szolgáltatásokkal célozzák meg a felsőkategóriás adatközponti tárolóeszköz-piacot. A rendszereket közös szakembergárdával felszerelt tanácsadóközpontok támogatják az egész világon: a Sun tárolóeszköz- és szervervásárlói nyugodtak lehetnek, hogy egyetlen telefonhívással választ kaphatnak problémáikra. Az egyezség közelebb hozza egymáshoz a szoftverfejlesztést is: a két cég együttesen munkálkodik azon, hogy szoftverei megfeleljenek az egyre bonyolultabbá váló tárolóeszköz-hálózatokkal kapcsolatos vásárlói igényeknek is.

Az új Sun StorEdge 9900 termékek a Hitachi Lightning 9900 termékcsaládjára épülő nagyteljesítményű rendszerek, amelyek extrém magas szintű rendelkezésre állást és teljesítményt nyújtanak úgy, hogy támogatják mind a heterogén nyílt rendszereket, mind a nagygépes környezeteket. E termékek méretezhető, egyszerűen felügyelhető, nyílt, az "elefántcsonttorony"-környezetek igényeinek is megfelelő tárolóeszköz-hálózatokkal egészítik ki a Sun meglévő berendezéseit. Más szavakkal, a Sun a felsőkategóriás vásárlók számára is új választékot, felügyelhetőséget és megfizethetőséget kínál.

A Sun megerősítette tárolóeszköz-portfolióját, amelynek zászlóshajója a Sun StorEdge T3 eszköz. A cég változatlan törekvése, hogy vezetővé váljon a tárolóeszköz-piacon is. Számos friss felvásárlás – így többek között a HighGround Systemsé és az LSC-é – tovább erősítette a Sun pozícióját ezen a területen.

A Sun StorEdge 9900 sorozat olyan szoftvert és szolgáltatásokat is kínál, amelyek más forrásokból nem érhetők el. A rendszerek kifejezetten a Solaris operációs környezethez lettek optimalizálva, valamint a Sun integrációs minősítési és teljesítménymérő programja keretében be lettek vizsgálva a magas rendelkezésre állást illetően Sun Cluster 3.0 rendszerekben. A széleskörű kínálat jól mintázza a Sun a teljes rendszert lefedő megközelítését a vásárlók igényeinek kiszolgálásakor.

A Sun StorEdge 9900 sorozat tagjai gyorsabbak, jobb rendelkezésre állást kínálnak, méretezhetőbbek, és olcsóbb architektúrára épülnek, mint legnagyobb versenytársaié. A Sun eszközei más gyártók berendezései sávszélességének akár ötszörösét kínálják, valamint egy modernebb, kapcsolt architektúrára épülnek, amely nagyobb teljesítményt, méretezhetőséget és rendelkezésre állást biztosítanak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.