Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 9. 13:28

A Sun erőteljesen növelni kívánja tárolóeszköz-piaci részesedését

[Sun Microsystems] A Sun Microsystems bejelentette, hogy olyan egyezséget kötött a Hitachival és a Hitachi Data Systemsszel, amely alighanem megváltoztatja a tárolóeszközök és és az adatok felügyeletét a vállalati piacon.

[Sun Microsystems] A Sun Microsystems bejelentette, hogy olyan egyezséget kötött a Hitachival és a Hitachi Data Systemsszel, amely alighanem megváltoztatja a tárolóeszközök és és az adatok felügyeletét a vállalati piacon.

A két cég egyesíti erőit és az új Sun StorEdge 9900 sorozatú termékekkel, illetve a köréjük épülő szolgáltatásokkal célozzák meg a felsőkategóriás adatközponti tárolóeszköz-piacot. A rendszereket közös szakembergárdával felszerelt tanácsadóközpontok támogatják az egész világon: a Sun tárolóeszköz- és szervervásárlói nyugodtak lehetnek, hogy egyetlen telefonhívással választ kaphatnak problémáikra. Az egyezség közelebb hozza egymáshoz a szoftverfejlesztést is: a két cég együttesen munkálkodik azon, hogy szoftverei megfeleljenek az egyre bonyolultabbá váló tárolóeszköz-hálózatokkal kapcsolatos vásárlói igényeknek is.

Az új Sun StorEdge 9900 termékek a Hitachi Lightning 9900 termékcsaládjára épülő nagyteljesítményű rendszerek, amelyek extrém magas szintű rendelkezésre állást és teljesítményt nyújtanak úgy, hogy támogatják mind a heterogén nyílt rendszereket, mind a nagygépes környezeteket. E termékek méretezhető, egyszerűen felügyelhető, nyílt, az "elefántcsonttorony"-környezetek igényeinek is megfelelő tárolóeszköz-hálózatokkal egészítik ki a Sun meglévő berendezéseit. Más szavakkal, a Sun a felsőkategóriás vásárlók számára is új választékot, felügyelhetőséget és megfizethetőséget kínál.

A Sun megerősítette tárolóeszköz-portfolióját, amelynek zászlóshajója a Sun StorEdge T3 eszköz. A cég változatlan törekvése, hogy vezetővé váljon a tárolóeszköz-piacon is. Számos friss felvásárlás – így többek között a HighGround Systemsé és az LSC-é – tovább erősítette a Sun pozícióját ezen a területen.

A Sun StorEdge 9900 sorozat olyan szoftvert és szolgáltatásokat is kínál, amelyek más forrásokból nem érhetők el. A rendszerek kifejezetten a Solaris operációs környezethez lettek optimalizálva, valamint a Sun integrációs minősítési és teljesítménymérő programja keretében be lettek vizsgálva a magas rendelkezésre állást illetően Sun Cluster 3.0 rendszerekben. A széleskörű kínálat jól mintázza a Sun a teljes rendszert lefedő megközelítését a vásárlók igényeinek kiszolgálásakor.

A Sun StorEdge 9900 sorozat tagjai gyorsabbak, jobb rendelkezésre állást kínálnak, méretezhetőbbek, és olcsóbb architektúrára épülnek, mint legnagyobb versenytársaié. A Sun eszközei más gyártók berendezései sávszélességének akár ötszörösét kínálják, valamint egy modernebb, kapcsolt architektúrára épülnek, amely nagyobb teljesítményt, méretezhetőséget és rendelkezésre állást biztosítanak.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról