Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 9. 13:23

2002 első félébében érkezik az ATi DirectX 9 gyorsítója

Nem hivatalos forrásokból kiszivárgott egy ATi roadmap, ami az elkövetkező egy-másfél év újdonságait tartalmazza.

Nem hivatalos forrásokból kiszivárgott egy ATi roadmap, ami az elkövetkező egy-másfél év újdonságait tartalmazza.

Természetesen első helyen kell említenünk az R200 kódnevű chipet, amelynek a sorozatgyártása szeptemberben kezdődik meg. A már sokat emlegetett "Radeon 2" 250 MHz-es órajelet, DirectX 8.1, TRUFORM, Smartshader és HydraVision támogatást ígér.

2002 első félévére ígéri az ATi az R300 nevű chipet, amely a roadmap szerint kétszer annyi pipeline-t tartalmaz majd, mint az R200. A DirectX 9 gyorsító chipet 0,15 mikronos csíkszélességgel gyártják majd, az órajele várhatóan 300 MHz fölött lesz. Az R300 chipnek - a Radeon VE-hez és Radeon LE-hez hasonlóan - két leszármazottja lesz, az alsóbb árkategóriás RV200 és RL200.

A tervek szerint az ATi összes jövőbeli videokártyája támogatja majd a HdraVision többkijelzős megjelenítési technológiát és a DVI-t.

Az itt látott roadmap kétségkívül egy hivatalos NDA-s anyag illegális kiszivárogtatása. A roadmapok (foliák) formátuma számunkra is ismerős korábbi NDA-s ATi roadshowról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról